Франция надигра Австралия с убедителното 4:1 в откриващия си мач

...
Франция надигра Австралия с убедителното 4:1 в откриващия си мач
Коментари Харесай

Франция се разправи с Австралия за категоричен старт на Световното

Франция надигра Австралия с безапелационното 4:1 в откриващия си мач от Мондиала в Катар. " Петлите " изостанаха рано в резултата, само че по-късно поеха контрола върху събитията на терена и отвяха противника за сполучливо начало на отбраната на международната купа .
Оливие Жиру (д) вкара два гола, с което изравни Тиери Анри на върха в реализаторската листа на " петлите ".
" Кенгурата " откриха изненадващо резултата още в деветата минута с първия си и оказал се след това единствен прецизен удар по посока вратата на Юго Лорис, дело на Крейг Гудуин. Малко по-късно селекционерът на настоящите първенци Дидие Дешан бе заставен да направи насилствена промяна, заменяйки Лука Ернандес с брат му Тео. Това бе нов удар по международните първенци, които не могат да разчитат в Катар на контузените Пол Погба, Н " Голо Канте, Преснел Кимпембе, Кристофър Нкунку и носителя на " Златната топка " Карим Бензема. Французите последователно усилиха оборотите и обсадиха вратата на австралийците, което закономерно даде резултат в 27-та минута. Тео Ернандес центрира от ляво, а Адриен Рабио засече с глава топката в мрежата на Матю Райън. Пет по-късно Франция към този момент водеше след неточност при изнасянето на топката на " озитата ". Килиан Мбапе подаде елегантно с пета към Рабио, който откри Оливие Жиру, разписал се на празна врата.

До края на полувремето Мбапе направи необикновен пропуск от близка отдалеченост след подаване на Антоан Гризман. Веднага по-късно гредата оказа помощ на Лорис при изстрел с глава на Джаксън Ървайн. След паузата настоящите носители на трофея продължиха да бъдат по-настойчиви и вкараха още две попадения. Мбапе ознаменува дейната си игра с гол в 68-та минута, а три по-късно Жиру осъществя второто си попадение в срещата, оформяйки и крайния резултат. Попадението на нападателя бе под номер 51 за него с националната фланелка, с което той изравни легендата Тиери Анри на върха в реализаторската листа на Франция за всички времена.

Световните първенци оглавиха група D с три точки, с по една са Дания и Тунис след нулевото тъждество между тях по-рано денем, а Австралия е на дъното без точков актив. В идващите мачове от групата " петлите " играят с " Червения динамит " на 26 ноември от 18:00 часа българско време, а в същия ден, само че четири часа по-рано, Тунис играе с " кенгурата ". /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР