Франция може да се върне към някакъв нормален поствирусен ритъм

...
Франция може да се върне към някакъв нормален поствирусен ритъм
Коментари Харесай

Френски учен каза колко хора трябва да се ваксинират срещу К-19

Франция може да се върне към някакъв естествен поствирусен темп за към година, в случай че към 80% до 90% от популацията ѝ преминат имунизация против заболяването, съобщи държавен теоретичен консултант в четвъртък.

Припомняме, че с 2,17 милиона доказани инфекции на Covid-19, Франция е на четвърто място в света, след Съединени американски щати, Индия и Бразилия. Броят на жертвите доближи стойност от 50 618 и ги подрежда на седмо място в света.

Да се осъществя всеобщата имунизация обаче може да се окаже мъчно, защото в западния свят французите са измежду най-скептично настроените към нея. Това отношение е подхранвано от разнообразни тайни теории, в които отричането на науката е необятно публикувано.

Арно Фонтанет, водещ епидемиолог, съобщи пред BFM TV Франция, че би трябвало да получи % на имунизация до 90 на 100 на популацията, с цел да бъде допустимо връщането към нормалния живот до идната есен.

Според анкета на Ipsos за Световния стопански конгрес, единствено 59% от френските респонденти декларират, че ще получат ваксина против Covid-19, в случай че стане налична. Данните получени в Съединени американски щати за 67% и 85% във Англия.

Президентът Еманюел Макрон съобщи във вторник, че имунизацията може да стартира да се ползва незабавно след края на годината. Това ще стане едвам откакто бъде утвърдена от регулаторите, като добави, че тя няма да бъде наложителна.

Политикът Франсоа Байру, един от главните съдружници на Макрон, съобщи, че поддържа наложителната имунизация, при изискване, че нейната успеваемост и сигурност са обезпечени.

Премиерът Жан Кастекс може да хвърли светлина върху метода, по който ще бъде разгърната програмата за имунизация. По време на конференция, планувана за по-късно в четвъртък, той ще опише в детайли по какъв начин Франция последователно ще анулира втората си народен локдаун.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР