Франция може да приведе в бойна готовност около 1500 военнослужещи

...
Франция може да приведе в бойна готовност около 1500 военнослужещи
Коментари Харесай

Захарова: Франция подготвя 1500 войници за Украйна

Франция може да приведе в бойна подготвеност към 1500 военнослужещи през април за разполагане в Украйна. Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

" Появява се нова информация за подготовката от страна на Париж на боен контингент за изпращане в Украйна. За задачата командването на Френския задграничен легион при започване на март е одобрило състава на батальонна тактическа група от към 1500 души ", уточни тя на конференция.

Захарова означи, че се чака през април групата да бъде приведена в цялостна бойна подготвеност за оперативно разрастване в украинския спектакъл на военните дейности.

" Междувременно французите не престават онази част от своята история, която като цяло би трябвало да отиде в забвение: бизнеса на техните предшественици, които са се занимавали с скришен експорт от Украйна на културни полезности, в това число антични византийски икони, за тяхното хипотетично - както те го назовават - предпазване във Франция ", уточни още тя.

Захарова съобщи, че режимът в Киев " продължава да прочиства медийното пространство и да вкарва тотална цензура в страната ".

" На 28 март френският вестник Le Figaro разгласява публикация за 70 убити публицисти в Украйна и 250 закрити медии ", уточни говорителката. " По-добре късно, в сравнение с в никакъв случай. Само един въпрос: говорили сме за всичко това, в това число и с Le Figaro, който интервюира представители на външно министерство ".

По-рано френският президент Еманюел Макрон съобщи, че изпращането на западни войски в Украйна не се изключва в бъдеще, като акцентира, че " всички разновидности " за помощ на Киев " са вероятни ".

Изказването му обаче бързо беше опровертано от съдружниците.Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг увери, че Алиансът няма проекти да изпраща бойни елементи в Украйна.

Повечето европейски страни - в това число Германия, Чехия и Полша - също потвърдиха, че нямат сходни проекти. Трите балтийски страни - най-изложените на съветска офанзива, в случай че Москва успее във войната си против Украйна - обаче са доста по-отворени към концепцията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР