Франция може да намали доставките на електроенергия за британския остров

...
Франция може да намали доставките на електроенергия за британския остров
Коментари Харесай

Париж ще накаже Лондон с намаляване на електроенергията към остров Джърси през зимата

Франция може да понижи доставките на електрическа енергия за английския остров Джърси в Ламанша тази зима като част от " целенасочени " ответни ограничения в спор за риболова, съобщи в петък министърът по европейските въпроси Клеман Боне.

" Намаляване на доставките (на електрическа енергия за Джърси) е допустимо, само че изцяло  спиране на електрозахранването на всеки гражданин на Джърси тази зима е нещо, което няма да се случи и нещо, което не желая ", съобщи Клеман Боне в изявление за BFM-TV.

Англия отхвърли да даде всички лицензи за лов на риба, поискани от френските кораби като част от договорката за достъп след Брекзит, което накара Париж да изпадне в гняв, а риболовците да се тормозят за прехраната си.

По-рано Боне изрече концепцията за спиране на електрозахранването на подвластните от английската корона Нормандски острови като Джърси, които разчитат на близката Франция за снабдяването с сила.

Поредица от изказвания от Париж демонстрираха, че френското самообладание по въпроса се е изчерпало, защото двустранните различия по редица въпроси наподобява излизат отвън надзор.

Боне, считан за непосредствен съдружник на президента Еманюел Макрон, прикани Англия да спре да санкционира френските риболовци за вътрешните си проблеми след Брекзит.

" Те забъркаха кашата с Брекзит. Това е техен избор и техен неуспех, а не наш. Това беше неприятен избор, виждаме това през днешния ден ", сподели той.

" Проблемите си с дефицита на пуйки за Коледа няма да решите като създавате проблеми на нашите риболовци ", добави още Боне.

Преговарящият от страна на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние е " договорил обстоятелството, че имаме съглашение за експорт на сила, което значи, че можем да контролираме потоците ", съобщи Боне, наричайки този вид " политическа опция ".
 Англия ще заплати на Франция 62 млн. eвро, с цел да стопира мигрантите в Ламанша Англия ще заплати на Франция 62 млн. eвро, с цел да стопира мигрантите в Ламанша
Обединеното кралство ще заплати на Франция 62,7 млн. евро, с цел да предотврати прекосяването на мигранти през Ламанша, предава EU Observer,...

Но добави: " Надявам се, че няма да се стигне до такава степен. "

Министърът съобщи, че Франция е поискала 450 лиценза за лов на риба, само че е получила единствено 275. " Ние настояваме за тези 450 ", сподели той.

" Британците се нуждаят от нас, с цел да продават своите артикули, нуждаят се от нас за своята сила, за своите финансови услуги и за своите проучвателен центрове ", уточни Боне.

" Всичко това ни дава точки на напън. Разполагаме със средства да модулираме степента на нашето съдействие, да го понижим, в случай че Англия не приложи съглашението ", сподели той.

" Ако те не изпълнят своя дял, тогава и ние няма да осъществим 100 % от нашия дял ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР