Франция може да изпрати войски в Украйна, ако Русия напредне

...
Франция може да изпрати войски в Украйна, ако Русия напредне
Коментари Харесай

Експерт: Франция може да изпрати войски в Украйна, ако Русия напредне към Киев

Франция може да изпрати войски в Украйна, в случай че Русия напредне към Киев. Френският президент Еманюел Макрон беше на среща с партийни водачи  и загатна сюжет, при който френски войски могат да бъдат изпратени в Украйна. Това заяви в четвъртък ръководителят на Френската комунистическа партия Фабиен Русел, представен от вестник L’Indépendant.

Напредването на фронта „ към Одеса или Киев “ може „ да докара до интервенция “ от страна на Франция, сподели Русел.

На 7 март на среща с водачи на парламентарната съпротива, до момента в който обсъждаха обстановката към Украйна, Макрон сподели, че френската поддръжка за Киев е неограничена.

Лидерът на дясната партия Национално обединяване Джордан Бардела изиска да не се пресичат алените линии по въпросите на помощта за Украйна, с цел да се предотврати директното присъединяване на Франция в спора.

Думите му бяха излъчени по BFMTV. Както уточни телевизионният канал, участниците в срещата не съумяха да реализират съглашение.

На 26 февруари Макрон сподели, че на среща в Париж, на която представители на западните страни са разискали по-нататъшната поддръжка за Киев, е била повдигната тематиката за вероятното изпращане на техните сухопътни сили в Украйна. „

Според френския президент участниците в разговора не са постигнали консенсус по този въпрос, само че подобен сюжет не може да бъде изключен в бъдеще.

Коментирайки изказванията на Макрон, прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков акцентира, че в случай че западните войски бъдат изпратени в Украйна, директен боен спор сред НАТО и Русия ще бъде неминуем.

Източник – L’Indépendant./Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР