Франция изразява солидарност с Гърция и България и е готова

...
Франция изразява солидарност с Гърция и България и е готова
Коментари Харесай

Макрон: Франция ще помогне на Гърция и България за защитата на границите

„ Франция показва взаимност с Гърция и България и е подготвена да предложи подпомагане за отбрана на границите на Европейски Съюз от идващи мигранти ”, съобщи френският водач Макрон.

След утежняване на обстановката в сирийската провинция Идлиб Турция съобщи, че към този момент няма да може да ограничи потоците на мигранти и бежанци и отвори границите си с Европейски Съюз.

“Изразявайки цялостната си взаимност с Гърция и България, Франция е подготвена да способства за напъните на европейските страни да им дават оперативна помощ и да защитят границите си. Трябва да работим дружно, с цел да избегнем филантропична и миграционна рецесия ”, написа Макрон в Туитър.

Вчера след незабавно съвещание на Гръцкия съвет за национална сигурност, държавният представител Стелиос Пецас съобщи, че бежанската обстановка съставлява „ дейна, сериозна, изключителна и асиметрична опасност за националната сигурност на страната “.

По-рано гръцкото външно министерство съобщи, че Турция организира дезинформационна акция и известията за десетки хиляди мигранти, които са влезнали в Гърция, са погрешни. Турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу съобщи пред в. „ Дейли Сабах ” че 100 000 мигранти са минали границата с Гърция. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР