Франция иска да бъде в първите редици и планира да

...
Франция иска да бъде в първите редици и планира да
Коментари Харесай

Франция спира производството на петрол и газ до 2040 година

Франция желае да бъде в първите редици и възнамерява да спре въпреки и скромното си произвеждане на нефт и газ до 2040 година, надявайки се да убеди и други страни да последват образеца й, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция. С такова изказване излезе през днешния ден президентът Еманюел Макрон, представен от представителя на държавното управление Кристоф Кастанер при представянето на проектозакон в тази тенденция.

Текстът бе представел от министъра на на екологичния и взаимен преход Никола Юло. Правителството желае законът да бъде признат до края на годината, с цел да се удостовери едно от предизборните обещания на Макрон.

Проектът планува да не бъде издавано нито едно позволение за разработка на изкопаеми течни горива, което ще постави завършек на търсенето на нови находища на нефт и газ. Освен това съществуващите концесии няма да бъдат подновявани след 2040 година. Разпоредбите се отнасят както за сушата, по този начин и за офшорни планове, както в континентална Франция, по този начин и в отвъдморските територии.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР