Франция и Холандия осъдиха мародерствата на френско-холандския остров Сен Мартен,

...
Франция и Холандия осъдиха мародерствата на френско-холандския остров Сен Мартен,
Коментари Харесай

Островът Сен Мартен потъна в хаос и мародерства

Франция и Холандия осъдиха мародерствата на френско-холандския остров Сен Мартен, потопен в безпорядък след прекосяването на урагана "Ирма ", съобщи Франс прес, представено от Блиц. Двете страни ускориха полицейското и военното наличие на Сен Мартен в опит да възстановят реда. Мародерствата са "сериозен проблем ", съобщи холандският министър председател Марк Рюте.

Френският министър за отвъдморските територии Аник Жирарден сподели, че е видяла разграбвания със личните си очи по време на обиколка за запознаване с вредите през вчерашния ден. Холандският вестник "Алгемен дагблад " цитира свидетел, който споделя за хора с револвери и мачете по улиците. "Ситуацията е доста тежка. Властите не извършват своите отговорности ", декларира въпросният човек.


Холандският министър на вътрешните работи Роналд Пластерк обаче увери, че страната му към този момент е разположила бойци в следената от нея южна част на карибския остров в опит да възвърне реда. Холандия също така ще изпрати спомагателни полицейски и военни елементи.

"Няма да изоставим Сен Мартен ", акцентира министър председателят Марк Рюте.

Жирарден акцентира, че задача номер едно в този момент са опазването на здравето и снабдяването с храни и питейна вода. "И задача номер две е публичният ред ", продължи тя, акцентирайки, че Франция е изпратила 400 жандармеристи на Сен Мартен.



Снимки: Reuters

Ураганът "Ирма " е предизвикал гибелта на минимум девет индивида на френските острови в Карибско море. Седем души са в неопределеност, заяви министърът на вътрешните работи Жерар Колон, представен от Франс прес.



Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР