Франция и Германия пристигат в Шънджън с високи очаквания, докато

...
Франция и Германия пристигат в Шънджън с високи очаквания, докато
Коментари Харесай

Мондиал 2019 - обзор на група G

Франция и Германия идват в Шънджън с високи упования, до момента в който Доминиканска република и Йордания ще се опитат да поднесат изненади на започващото на следващия ден Световно състезание.

Французите, които приключиха трети на Световното преди 5 години и немците, които се завръщат на огромната сцена откакто пропуснаха предния Мондиал, разполагат с задоволително гений, с цел да се борят за медалите. Доминиканците нямат съществуването на същинска звезда, която да ги води в тежките моменти, а тимът на Йордания ще се надява на Дар Тъкър и Ахмет Дювериоглу, само че и двата тима наподобяват сигурни отпадащи в груповата фаза.

Звездата на групата - Руди Гобер

Гобер не игра на ЕвроБаскет 2017, което докара до отпадането на Франция на осминафинал. Центърът завоюва премията “Дефанзивен състезател на годината” в НБА за втора поредна година с тима си Юта Джаз. Присъствието му в подкошието ще е от голяма значимост за французите, защото той е най-хубавият бранител на позиция 5 в света.

Най-перспективен състезател на групата - Франк Нтиликина

21-годишният гард на Франция ще направи формалния си дебют за мъжкия тим на Франция, откакто поведе младежките обединения на “петлите” до две трофеи от Европейското състезание до 16 години през 2014-та и от Европейското до 18 години през 2016-та. Въпреки, че кариерата му в НБА не потръгна добре през първите му два сезона в Ню Йорк Никс, едно мощно Световно състезание може да се окаже добре пристигнало за младия гард.

Ключов мач - Франция против Германия

Двете страни ще се изправят още във втория ден на шампионата в мач, който може би ще реши кой ще се поздрави с първото място в групата. Французите имат да си връщат на немците за загубата на ЕвроБаскет 2017. И двата тима разполагат с задоволително положителни играчи. В състава на Франция личат имената на Никола Батюм, Еван Фурние, Руди Гобер и Нандо де Коло, а немците могат да им противодействат с Денис Шрьодер, Даниел Тайс, Макси Клебер и Йоханес Фойтман.

Йордания и Доминиканска република се срещат в неделя от 11:30, а от 15:30 следва конфликта сред Франция и Германия.

ВАСИЛ НЕДЯЛКОВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР