Франция и Германия не отстъпват от вече заявената си позиция

...
Франция и Германия не отстъпват от вече заявената си позиция
Коментари Харесай

Франция и Германия искат ЕС да продължи да издава визи на руснаци

Франция и Германия не отстъпват от към този момент декларираната си позиция си и упорстват Европейски Съюз да продължи да издава визи на съветски жители, в случай че те не са свързани с управлението на Руската федерация. Това оповестява Bloomberg въз основа на писмо, с което разполага редакцията.

Страните считат, че руснаците, по-специално студенти, актьори, учени, би трябвало да продължат да могат да пътуват до Европейски Съюз.

„ Въпреки че разбираме загрижеността на някои-страни членки в този подтекст, не би трябвало да се подценява въздействието, което ще има личният му опит от живот в демократични системи, изключително за бъдещите генерации “, се показва в причините на Берлин и Париж.

На 31 август външните министри на Европейски Съюз ще обсъдят визовите ограничавания за руснаците поради войната в Украйна.

Забраната за издаване на шенгенски визи за руснаци се предизвиква най-активно от непосредствените съседи на Руската федерация.

Възможен компромис, на който западноевропейските страни евентуално ще се съгласят, е увеличение на таксата за издаване на виза и въвеждане на спомагателни процедури за приемане на краткосрочна виза. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР