Франция, Германия и други държави с голяма арабска диаспора се

...
Франция, Германия и други държави с голяма арабска диаспора се
Коментари Харесай

Франция забрани всички про-палестински шествия, Европа повишава мерките за сигурност заради Хамас

Франция, Германия и други страни с огромна арабска диаспора се готвят за нова ескалация на напрежение, откакто " Хамас " насочиха апел към последователите си по света към принуждение против евреи.

Още в четвъртък френското държавно управление издаде възбрана за всички про-палестински митинги поради опасения от провокации и нарушение на публичния ред. Полицията употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпилян събиране в Париж.

Според данни на френското Вътрешно министерство, над 100 следствия за антисемитски прояви са открити през последната седмица след нападението на " Хамас " против Израел.

13 френски жители са измежду жертвите на нахлуването на терористи на израелската територия на 7 октомври, други 17 души с френско поданство, измежду които и 4 деца, са безследно изчезнали.

Президентът Еманюел Макрон направи послание към нацията, като съобщи, че ще вземе всички ограничения, с цел да върне отвлечените хора от " Хамас ". Той насочи зов към хората да не се поддават на опитите за национално разделяне и на провокации към ненавист, като даде обещание отбрана на еврейската общественост във Франция.

" Нашата първа отговорност е да подсигуряваме сигурността на всички наши жители на нашата територия и да не допуснем каквито и да е дейности, каквито и да е думи, които може да ги стигматизират. Знам, че доста от вас се боят и довечера желая да повторя: Републиката ще ви пази и ще е безмилостна към всички, които популяризират ненавист ", сподели той в речта си.

В Германия Федералната престъпна полиция също увеличи степента на паника, като подхваща спомагателни ограничения за отбрана на еврейските институции в страната.

Турската общественост в Германия също насочи зов към мюсюлманите да не се поддават на апели към експанзия.

" Мерките за отбрана на еврейските обекти сега се съгласуват в доста тясно съдействие с федералните и районните управляващи. Провинициите са в нараснало равнище на зоркост в цяла Германия ", споделя ръководителят на националната полиция Холгер Мюнх, представен от Spiegel.

Напрежението породи поради апел от управлението на " Хамас " към последователите им по света да провеждат " Ден на гнева " в петък - това е пряк апел към принуждение против евреи и израелски жители, което предизвика и прецизните забрани за про-палестински събирания в Европа.

Израелският съвет за национална сигурност и Министерството на външните работи на Израел предизвестяват своите съграждани в чужбина да заобикалят всички митинги и демонстрации.

В Нидерландия също се подхващат спомагателни ограничения за сигурност, еврейските учебни заведения в Амстердам са затворени на 13 октомври. Белгийското държавно управление оповестява, че вкарва засилено наблюдаване за антисемитски прояви след офанзивата на " Хамас ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР