Франция елиминира Белгия след гол на Самюел Юмтити в един

...
Франция елиминира Белгия след гол на Самюел Юмтити в един
Коментари Харесай

Само веднъж сме виждали толкова много голове с глава на Мондиал

Франция отстрани Белгия след гол на Самюел Юмтити в един от най-дългоочакваните конфликти на Мондиал 2018, който обаче бе решен със единствено едно попадение, и то с глава след центриране от статично състояние (корнер).

Статистиката демонстрира, че това е 32-ият гол с глава на Световното състезание в Русия, а единствено един път сме виждали повече такива осъществени топки - през 2002-ра са маркирани 35 гола с глава. Напълно е обикновено да се чака в оставащите три мача на Мондиал 2018 да се усъвършенства това достижение, като е нужно да се посочи, че подробна статистика се води от 1966 година.

32-ият гол с глава прати Франция на край, който е трети за станата от 1998-ма насам - най-вече от всички участници в последните 20 години. Юмтити пък бе третият бранител с попадение за “петлите” на този Мондиал, след Бенжамен Павар и Рафаел Варан, като при триумфа през 98-ма също трима бранители се разписаха - Бишенте Лизаразу, Лоран Блан и Лилиан Тюрам. ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ВИЖТЕ ТУК! Мондиал 2018 1/2 кръг, вторник 10 юли  Франция 1:0краен резулат  Белгия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР