Франция е в разгара на четвърта гореща вълна за тази

...
Франция е в разгара на четвърта гореща вълна за тази
Коментари Харесай

Историческа суша във Франция

Франция е в разгара на четвърта гореща вълна за тази година и държавното управление предизвести, че страната е застрашена от най-тежката суша в историята, съобщи Асошиейтед прес.

Националната метеорологична работа " Метео Франс " заяви, че горещата вълна, тръгнала от Южна Франция, се чака да обхване цялата страна и да продължи до уикенда. На юг се чакат дневни температури до 40 градуса по Целзий, като нощем температурата няма да пада под 20 градуса.

Горещините затрудняват работата на пожарникарите, борещи се с пожар покрай Алпите в Източна Франция, където управляващите изтеглиха към 140 души.

Метеорологичната работа сподели, че тазседмичната гореща вълна няма да е толкоз интензивна, като вълната предишния месец, когато в няколко района бяха регистрирани рекордно високи температури. Жегите обаче идват на фона на най-тежката суша, откогато се води доклад, сподели държавното управление. Миналият месец е бил най-сухият юли от началото на измерванията през 1959 година.

Някои фермери са почнали да регистрират спад в реколтите, изключително на соята, слънчогледа и царевицата. На някои места са въведени ограничавания за потреблението на вода. Миналата седмица държавното управление сподели, че повече от 100 общини не са могли да обезпечат питейна вода по водопровода и е било належащо тя бъде доставяна с цистерни. Горещините също по този начин принудиха енергийният колос Е Де Еф краткотрайно да прекрати производството на електрическа енергия в някои от своите атомни електроцентрали, които употребяват речна вода за изстудяване на реакторите, предава Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР