Франция е партньор и стратегически съюзник на България, с когото

...
Франция е партньор и стратегически съюзник на България, с когото
Коментари Харесай

Мария Габриел разговаря с френския външен министър за влизането ни в еврозоната и ОИСР

„ Франция е сътрудник и стратегически съдружник на България, с който споделяме общи цели в интернационалния дневен ред. Тази година ще отбележим 145 години от определяне на дипломатическите ни връзки. “ – написа вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел във Фейсбук след среща с министъра на външните работи на Франция Стефан Сежурне. Габриел е на работно посещаване в Париж.

Тя благодари на министър Сежурне за топлото посрещане в Париж и градивна полемика. Сред основните тематики, които двамата са разискали, са били новата пътна карта сред България и Франция, с която ще се актуализира съглашението за стратегическо партньорство от 2008 година, самодейността „ Три морета ", присъединението на България към еврозоната и Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

„ Благодарност за поддръжката за приемането на България в Шенген. Разчитаме на Франция и благодарим и за декларираната поддръжка за премахването на сухопътните граници “, написа още Мария Габриел. Сред тематиките на диалозите са били и поддръжката за Украйна, както и обстановката в Близкия изток.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел е на работно посещаване в Париж, където по-рано през днешния ден изнесе лекция в влиятелния Национален институт за обществена администрация, на чийто тазгодишен випуск бе определена за патрон. Патрони на випуски през годините са били основни в европейската политика персони, измежду които Симон Вейл, Жак Делор, Валери Жискар д’Естен, Жан-Клод Юнкер, Херман ван Ромпой, Мишел Барние и други, припомня Нова ТВ.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР