Франция е напът да запази водещата си позиция в света

...
Франция е напът да запази водещата си позиция в света
Коментари Харесай

Франция се радва на все повече туристи и взема все повече пари

Франция е напът да резервира водещата си позиция в света като най-популярна дестинация за задграничните туристи и през тази година. Това сочат данните от изследване на резервациите на самолетни билети за полети до страната. То е осъществено взаимно от Световния съвет по пътувания и туризъм (WTTC - World Travel & Tourism Council) и компанията за обработка на пътнически данни " Форуард кийс " (ForwardKeys).

През първите 6 месеца на тази година се планува посетителите от чужбина, пристигнали във Франция със аероплан, да доближат 93 на 100 от броя им през същия интервал на 2019 година, преди пандемията от COVID-19.

Символът на Париж - Айфеловата кула, през 2023 година е била посетен от 6,3 млн. гости, което е над броя им през предпандемичната 2019 година

Истински взрив на задгранични гости във Франция обаче се чака през лятото, когато Париж ще бъде хазаин на Летните Олимпийски игри (26 юли - 11 август) и на Параолимпийските игри (28 август - 8 септември).

Столицата на Франция се приготвя да посрещне към 15 милиона задгранични гости през този интервал, написа в. " Ню Йорк таймс ".

На този декор се регистрира шоково повишение на цените на някои услуги в Париж.

Над 1000 евро за нощувка

Стойността на нощувките в деня на откриването на олимпиадата (26 юли) в някои от даже и не толкоз първокласните хотели в Париж е скочила до над 1000 евро, отбелязва уеб сайтът на списание " Форчън ".

Туристическата работа в Париж е открила, че междинната цена за една нощувка в хотел в региона на Париж се е повишила от 169 евро през юли 2023 година до 699 евро за юли 2024 година, заяви в края на предходната година Асошиейтед прес. 

Френските управляващи оповестиха, че ще извършат инспекции в 10 000 хотела и ресторанта в цяла Франция преди олимпиадата, с цел да лимитират спекулативното увеличение на цените. 

Във Франция цените в хотелите се дефинират свободно и няма да бъдат ограничавани по време на Летните Олимпийски игри и на Параолимпийските игри. Френските управляващи обаче се надяват, че с помощта на инспекциите, които ще извършат, ще " удържат цените под надзор ", показва АП.

Стойността на нощувките в хотелите би трябвало да бъде правилно посочена и е неразрешено да бъдат " поднасяни ценови изненади " на потребителите. Собствениците на компании могат да бъдат " строго глобени ", в случай че бъде открито, че нарушават наредбите.

Париж обаче разполага с към 85 000 стаи в хотели и цените за нощувка в тях през това лято към този момент са нараснали, сочи инспекция на офертите във водещите онлайн резервационни платформи.

Парижани също посрещат задграничните гости с високи цени на своите жилища, които отдават чартърен. Средната цена на нощувка в апартамент във френската столица през интервала на Игрите, предлаган посредством онлайн платформата за краткосрочно отдаване чартърен на жилища " Еърбиенби " (Airbnb), е скочила до 500 евро, показва " Ню Йорк таймс ". 

Не единствено хотелите са скъпи

Не единствено цените на нощувките в хотелите се покачват в Париж. 

Например от началото на януари цените на билетите за самостоятелни гости на Лувъра са увеличени с 5 евро и към този момент, в случай че желаете да посетите фамозния музей в Париж ще се наложи да платите 22 евро. Ако обаче сте част от група от сред 7 и 25 души, то тогава таксата за всички ще бъде общо 70 евро, е посочено на уеб страницата на музея. 

Входът за децата (под 18-годишна възраст) e безвъзмезден. Ако желаят да посетят Лувъра, няма да платят входна такса и младежите (на възраст сред 18 и 25 години включително), които са жители на страните от Европейското икономическо пространство (ЕИП). То сплотява страните от Европейския съюз, измежду които е и България, както и 3 страни от Европейската асоциация за свободна търговия (ЕАСТ) - Исландия, Лихтенщайн и Норвегия.

На посетителите на Париж през това лято ще им се наложи да заплащат повече и, с цел да пътуват с метрото във френската столица. От 20 юли до 8 септември цената на билета за еднократно пътешестване ще бъде нараснала от 2,1 евро на 4 евро, заяви по-рано Валери Пекрес, която е ръководител на регионалния съвет на столичния район Ил-дьо-Франс. 

Стойността на карнет с 10 билета ще бъде увеличена от 16,9 евро на 32 евро. 

Повишаването на цените на някои услуги в Париж и в други френски райони надали ще отблъсне огромна част от милионите задгранични туристи, които се приготвят да посетят Франция.

" Страната се обрисува като една от най-предпочитаните дестинации в света през тази година ", показва Оливие Понти, вицепрезидент на компанията за обработка на пътнически данни " Форуард кийс ".

Видеото е архивно!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР