Франция е изправена пред най-дълбоката рецесия след края на Втората

...
Франция е изправена пред най-дълбоката рецесия след края на Втората
Коментари Харесай

Франция изправена пред най-дълбоката рецесия от Втората световна война насам

Франция е изправена пред най-дълбоката криза след края на Втората международна война поради необятното блокиране за прекъсване на коронавирусната рецесия, предизвести министърът на финансите Брюно льо Мер.
" Най-лошото число за напредък във Франция от 1945 година насам беше -2,2 % през 2009 година, след финансовата рецесия от 2008 година Вероятно ще бъдем доста под -2,2 % " тази година, съобщи Льо Мер пред комисия пред Сената.
Впоследствие беше конкретизирано, че евентуално спадът ще е -2,9 %, а Франция евентуално ще се изправи и пред по-лоши резултати, разясниха от финансовото министерство пред Агенция Франс Прес.
" Това е индикация за амплитудата на икономическия потрес, пред който сме изправени ", сподели Льо Мер.
Франция наложи в народен мащаб оставането вкъщи от 17 март след закриването на всички несъществени предприятия. Властите обявиха, че блокирането ще продължи минимум до 15 април.
Статистическият офис Insee съобщи предишния месец, че блокирането е понижило общата икономическа интензивност с 35 % и пресметна, че всеки месец прекъсване ще понижава годишния Брутният вътрешен продукт с три %.
Услугите, тежката индустрия и строителството са огромните губещи, споделиха от Insee, защото фабриките са затворени и единствено шепа бизнес браншове, като супермаркети и аптеки, остават отворени.
Вълна от френски компании със сини чипове изоставиха задачите си за доходност за годината, до момента в който сдруженията на работодателите предизвестиха, че стотици по-малки компании и магазини рискуват да банкрутират.
Правителството даде обещание 45 милиарда евро гаранции за заеми и други облекчения, с цел да помогне на фирмите да преминат през рецесията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР