Франция е големият фаворит на UEFA EURO 2024. Петлите“ пристигат

...
Франция е големият фаворит на UEFA EURO 2024. Петлите“ пристигат
Коментари Харесай

UEFA EURO 2024: Франция - големият фаворит

Франция е огромният любимец на UEFA EURO 2024. „ Петлите “ идват в Германия с упоритостите за продобиване на трета европейска купа в историята си. До момента френският народен тим е триумфирал през 1984 година вкъщи и през 2000 година, когато шампионатът се организира в Белгия и Нидерландия.

На последния шампионат селекцията на Франция разочарова и завърши присъединяване си на осминафинал, а на последното Световно състезание загуби на финала от Аржентина. Всичко това е спомагателен тласък за селекционера Дидие Дешан и неговите избраници за успех по терените в Германия това лято.

Франция нямаше никакъв проблем за класирането си на UEFA EURO 2024, откакто приключи преди всичко в своята група, в която бяха още Нидерландия, Гърция, Република Ирландия и Гибралтар. „ Петлите “ реализираха 7 победи и едно тъждество, което се получи в последния мач, когато билетът за огромния конгрес към този момент беше обезпечен. Възпитаниците на Дешан вкараха цели 29 гола в квалификациите, с което още един път демонстрираха големия си капацитет в офанзива.

Франция попадна в група D на UEFA EURO 2024, където са още Нидерландия, Полша и Австрия. На пръв взор групата не е по никакъв начин лесна, защото „ лалетата “ също са измежду тимовете, от които се чака доста. В същото време Полша и Австрия постоянно са в положение да изненадат любимците. Предвид сериозните упоритости на „ петлите “ всичко отвън първо място в крайното класиране с тези четири противника би било огромна изненада.

Съставът на „ петлите “ е построен от доста звезди, като „ проблемите “ на селекционера Дидие Дешан са свързани с това кой да остане отвън състава, а не кой да бъде извикан. Вратарският пост е, може би, най-слабото звено в тима. Това е по този начин защото през този сезон Майк Менян от Милан постоянно е малтретиран от травми, а неговите други възможности са Алфонс Ареола от Уест Хем и Брайс Самба от Ланс. В защита доста ще се разчита на братята Люка и Тео Ернандес, които играят надлежно в ПСЖ и Милан. Шампионът на Италия с Интер Бенжамен Павар продължава да бъде константна големина, а Уилям Салиба от Арсенал прави все по-сериозно усещане.

В халфовата линия Едуардо Камавинга и Орелиен Чуамени блестят все по-сериозно за Реал Мадрид, като би трябвало да пренесат положителната си форма и в националния тим. Все повече се разчита на геният на ПСЖ Уорън Заир-Емери, както и на Адриен Рабио от Ювентус. В предни позиции най-голямата звезда несъмнено е Килиан Мбапе. На аса на ПСЖ ще би трябвало да оказват помощ Антоан Гризман (Атлетико Мадрид), Оливие Жиру (Милан), Усман Дембеле (ПСЖ) и може би правещият все по-сериозно усещане във френския първенец Брадли Баркола.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан от години насам практикува система 4-2-3-1. Подходът на отбора е доста офанзиви по фланговете, където има обилие от качество.

Французите са огромният любимец за продобиване на UEFA EURO 2024 и всичко друго с изключение на успех в Германия, би се приело като неуспех.
window._adftrack = Array.isArray(window._adftrack)? window._adftrack: (window._adftrack? [window._adftrack]: []); window._adftrack.push({ HttpHost: `track.adform.net`, pm: 2498302, divider: encodeURIComponent(`|`), pagename: encodeURIComponent(`gong.bg|Футбол свят|Евро 2024|article`) }); (function () { var s = document.createElement(`script`); s.type = `text/javascript`; s.async = true; s.src = `https://s2.adform.net/b
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР