Франция е един от фаворитите на световното първенство, а победата

...
Франция е един от фаворитите на световното първенство, а победата
Коментари Харесай

Видеоигри, петанк и посещения от фризьора на Погба - как французите почиват на световното

Франция е един от любимците на международното състезание, а успеха с 4:3 над Аржентина разреши на " петлите " да се класират на четвъртфинал. Там ги чака Уругвай, като конфликтът сред двата отбора е на 6 юли в Нижни Новгород.

До дуела с урусите обаче има задоволително време за тренировки и отмора, което разрешава да се надникне в лагера на Франция и да разкрие по какъв начин звездите на Дидие Дешан прекарват свободното си време.

В лагера на " петлите " в Кострово на 70 км северозападно от Москва има всевъзможни улеснения. Хотелът разполага освен с оздравителен център, само че французите са конфигурирали и стая за занимания, която е най-посещаваната от играчите.

Третият вратар Алфонс Ареола няма огромен късмет да запише минути на международното състезание, само че пък е №1 по различен индикатор. Той държи върха в една от баскетболните игри, при която се стреля към коша. Вратарят е записал 163 точки, които досега са недостижими за останалите.

Големите звезди на отбора Антоан Гризман и Пол Погба в центъра на събитията освен на терена, само че и отвън него. Стаите на двата са една до друга, a в тази на нападателя се организират шампионатите на PlayStation по FIFA 18. Домакинът е най-честият победител, дружно с младата звезда на тима Килиан Мбапе.

Другата обичана игра на френските играчи е Fortnite, където конкуренция на Гризман е само бранителят Адил Рами.

Турнири има и по Football Manager. Доскоро победител в тях още веднъж е бил Гризман, само че сега водач е Блез Матюиди. В играта всеки управлява тим, като е в ролята на управител, а Матюиди е отпред на " Ливърпул ", с който е на край в Шампионската лига. Усман Дембеле пък води " Арсенал ", с който печели требъл в Англия.

Гризман избира по-скромни тимове и играе с " Виляреал ".

При по-опитните в състава обстановката е друга, като вратарят и капитан Юго Лорис прекарва свободното си време с игра на скрабъл или петанк, където се състезава с Оливие Жиру.

С игра на карти пък се развличат Люка Ернандес, Флориан Товен, Тома Лемар, Набил Фекир и Н’Голо Канте.

Извън игрите идва и ролята на Пол Погба, който е значима фигура в построяването на тактиката на Дидие Дешан, само че и в поддържане на положителния дух в съблекалнята.

 Погба и Гризман постоянно са дружно, освен на терена.
© Reuters

Погба и Гризман постоянно са дружно, освен на терена.

Халфът на " петлите " се грижи за външния тип на съотборниците си, като е заел персоналния си коафьор Ахмед Алсанави да подстригва целия тим. Дотук Алсанави е летял три път от Лондон, с цел да се грижи за прическите на играчите.

Последният път е два дни преди дуела с Аржентина, когато от нова прическа се нуждаят Килиан Мбапе, Джибрил Сидибе, Бенжамен Менди и Преснел Кимпембе.

Другата значима задача на Погба е пуска музиката в съблекалнята. Съотборниците му се доверяват на положителния му усет, като от време на време Погба залага на френски рап или американски реализатори, а преди дуела с Аржентина е пускал регетон.

" В един тим атмосферата е доста значима, изключително на такива дълги шампионати, където задачата ти е да стигнеш до последния мач. Играл съм на международни и европейски шампионати и знам, че свободното време е толкоз значимо, колкото и тренировките. За да бъде подготвен за мач един футболист би трябвало и да почива пълноценно ", споделя треньорът Дидие Дешан.

Важна класификация в съблекалнята

Ако човек си мисли, че играчите отиват в съблекалнята и сядат случайно, където намерят място, грубо се лъже. Във френския тим подредбата е доста значима и постоянно се съблюдава. С това е наясно и домакинът на тима, който подрежда доста деликатно екипите на играчите.
Vestiaire ✅
Il ne manque plus que les joueurs!#FRAARG#FiersdetreBleuspic.twitter.com/29j92Ivshg
— Equipe de France (@equipedefrance) June 30, 2018

Задължително тримата вратари Лорис, Стив Манданда и Ареола стоят постоянно един до различен. В лявата част на съблекалнята са младите Усман Дембеле и Мбапе, които са най-хубави другари от детските си години. Близо до тях са Бенжамен Павар, Рами и Жиру.

От другата страна постоянно се разполагат Корентен Толисо, Матюиди, Кимпембе и Товен. На най-дългата скамейка сядат тримата най-тихи членове на тима – Канте, Стивън Нзонзи и Сидибе. Централно място заема водачът на тима Гризман, а от двете му страни са най-близките му другари Погба и Ернандес.

Следват Менди, Самюел Юмтити, Рафаел Варан, Лемар и Набил Фекир.

Според треньора Дешан точно позитивната атмосфера в тима и положителният дух, който господства във Франция може да движи тима напред.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (351)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР