Франция драстично увеличи глобите за хвърляне на предпазна маска, както

...
Франция драстично увеличи глобите за хвърляне на предпазна маска, както
Коментари Харесай

135 евро глоба за фас или предпазна маска на улицата във Франция

Франция фрапантно усили санкциите за мятане на защитна маска, както и на фас от цигара, на необозначените за това места.

135 евро ще би трябвало да заплати всеки извършител, а в случай че градските управляващи заведат дело против него, глобата може да скочи до 750 евро. Съобщението за по-високите санкции направи персонално държавният секретар при министъра за екологичния преход на Франция Брун Поурсън.

В момента санкцията за мятане на подобен вид боклуци не където би трябвало, е в размер на 68 евро.

Според управляващите “тази мярка е стъпка в вярната посока за развиването на стопанска система, основана на запаси, която беше стартирана в страната през 2018 година Тази тематика стана още по-актуална по отношение на пандемията на ковид, която е съпроводена от персонални защитни средства за еднократна приложимост, хвърлени по улиците”, акцентират от екоотдела.

Според екозащитници от началото на отслабването на режима на самоизолация на 11 май все по-често по улиците, площадите, парковете и други публични места на огромните френски градове се виждат изхвърлени маски за еднократна приложимост, ръкавици и мокри кърпички.

„ Хората би трябвало да схванат, че сходни боклуци се озовават непосредствено в океаните и моретата, по тази причина би трябвало да знаем, че в случай че желаеме чисти водни басейни, би трябвало да стартираме с чисти тротоари “, споделя Поурсън.

В неделя, Световния ден на океана, Поурсън отиде в югозападната община Легер – Кап Ферет, с цел да взе участие в събирането на пластмасови боклуци.

В средата на март във Франция беше въведена карантина, която продължи съвсем два месеца. От 11 май управляващите на републиката започнаха последователно да облекчават рестриктивните мерки, които се чака да отпаднат изцяло на 10 юли.

Повече от 29 хиляди са починалите в резултат на вируса в страната, а инфектираните са над 150 хиляди.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР