Франция доставя огромни количества обогатен уран от Русия. Не можем

...
Франция доставя огромни количества обогатен уран от Русия. Не можем
Коментари Харесай

Ядрен експерт: Нямаше нужда от заплахите на Радев за ядрено вето, нареди се до Орбан

„ Франция доставя големи количества обогатен уран от Русия. Не можем да минем без съветско нуклеарно гориво все още, най-малко до момента в който нямаме различен източник. Не виждам потребност от тези закани все още, тъй като има доста други страни, които също щяха да го наложат. Орбан към този момент го сподели, само че очевидно Радев искаше да се подреди до Орбан. Сигурно такива са му разбиранията. Както видяхте той прикани и държавното управление да не изпраща повече оръжия за Украйна. Говори за мир, който значи, че всичко, което за завзели досега руснаците би трябвало да остане съветско. Не разбирам такава позиция. “

Това съобщи в студиото на „ Добро утро, Европа “ нуклеарният физик и специалист по нуклеарна сигурност проф. Георги Касчиев. По неговите думи има американски ползи в доставката на нуклеарно гориво за България, само че такива има Франция.

Проф. Касчиев няма данни за какво в новия лист на глобените по „ Магнитски “ участват и някогашните шефове на АЕЦ „ Козлодуй “.

Ядреният специалист разяснява и изказванията, че сме напълно подвластни от Русия за доставка на нуклеарно гориво:

„ Имаме контракт с Русия за нуклеарно гориво. Разбира се, че в тази геополитическа конюнктура би трябвало да се търсят и други благоприятни условия. Знаете за контракта ни с американците от идната година, само че тогава започваме да го складираме, дали ще можем да го използваме е различен въпрос “, уточни проф. Касчиев.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР