Франция, Белгия и Португалия се класираха за Европейското първенство по

...
Франция, Белгия и Португалия се класираха за Европейското първенство по
Коментари Харесай

Франция, Белгия и Португалия се класираха за Европейското първенство по футбол през 2024 година

Франция, Белгия и Португалия се класираха за Европейското състезание по футбол през 2024 година, което ще се организира в Германия.

Португалия победи Словакия с 3:2 в среща от група " J ". С този триумф иберийците си подсигуряваха място на европейските футболни финали през идната година. Попаденията за Португалия означиха Гонсало Рамош и Кристиано Роналдо (на два пъти. За гостите се разписаха бранителят Давид Ханчко и Станислав Лоботка. В другите две срещи от групата Исландия и Люксембург приключи 1:1, а Босна и Херцеговина се наложи като посетител над Лихтенщайн с 2:0. Така борбата за втората квота за Евро 2024 ще бъде решена в последните мачове.

Франция победи с 2:1 като посетител Нидерландия в дуел в група " B " и по този метод публично се класира за Евро 2024 в Германия. В воин за " петлите " се трансформира огромната им звезда Килиан Мбапе, който осъществя и двете попадения. Дебютантът Куилиндши Хартман вкара почетния гол за " лалетата ". В различен дуел от групата Гърция се наложи с 2:0 при визитата си на Република Ирландия. Точни бяха Йоргос Якумакис и Йоргос Масурас.

Белгия завоюва извънредно трагична победа с 3:2 като посетител над Австрия и се класира за Евро 2024. Селекцията на Доменико Тедеско имаха преднина от три попадения след два гола на Доди Лукебакио и Ромелу Лукаку, само че позволиха два гола на Конрад Лаймер и Марсел Забитцер, а от 78-ата минута Онана получи червен картон, само че все пак резервираха мястото си на върха в група „ F " с актив от 16 точки. Австрия остава на втора позиция с 13.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР