Франсиско Серундоло успява да разгърне пълния си потенциал през последните

...
Франсиско Серундоло успява да разгърне пълния си потенциал през последните
Коментари Харесай

След луд мач и зрелищна битка: Серундоло пречупи Карацев и е на нов 1/2-финал

Франсиско Серундоло съумява да разгърне цялостния си капацитет през последните две седмици и откакто преди дни победи с дебютен АТР трофей в кариерата си на шампионата в Бостад, младокът продължи с впечатляващите си изяви и на тазседмичната конкуренция в Хамбург. През вчерашния ден той отстрани осмия в света Андрей Рубльов, а през днешния ден още веднъж сподели качествата си и се оправи със съпротивата на различен руснак в лицето на Аслан Карацев, с цел да оформи крайното 6:3 4:6 7:6(4). В борба за място на финала аржентинецът ще се изправи против спечелилия от конфликта сред Алехандро Давидович Фокина и Лоренцо Музети.

Откриващата част се развиваше напълно в интерес на първенеца от Бостад, който чудесно конструираше разиграванията и успяваше да провокира чести неточности от ракетата на съперника си, което докара до първи пробив в петия гейм. Серундоло сполучливо преминаваше в контраофанзива и това го изведе до още един брейк, с който бе комплициран завършек на дебютния сет.

Статуквото на корта се резервира и във втората част, където аржентинският представител продължи да господства събитията и не след дълго поведе с 4:1. Тогава обаче Карацев доста стабилизира играта си и откри цялостен надзор върху протичащото се, с цел да завоюва последвалите пет гейма и да се поздрави с триумфа в този сет.

Двамата бяха запазили най-хубавото от себе си за заключителната част, която се трансформира в същинско представление. На два пъти руснакът повеждаше с пробив преднина, само че във всеки от случаите допускаше връщане на брейка след щедро количество непредизвикани неточности. Той даже водеше с 5:3 и сервираше за крайния триумф, но изигра най-слабия си гейм от началото на мача и позволи равнене на резултата. Така се стигна до тайбрек, в който два късни минипробива на Серундоло взеха решение изхода на срещата в негова изгода.

An absolutely rollercoaster
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР