Франсис Тиафо продължава със страхотното си представяне в тазгодишното издание

...
Франсис Тиафо продължава със страхотното си представяне в тазгодишното издание
Коментари Харесай

Тиафо прегази Андрей Рубльов на US open

Франсис Тиафо продължава със страхотното си показване в тазгодишното издание на US Open.

След като в профил огромния любимец в шампионата Рафаел Надал на 1/8-финала, в този момент 24-годишният американец направи още една крачка по-близо до трофея, побеждавайки и Андрей Рубльов на 1/4-финала със 7:6(3), 7:6(0), 6:4. Така той за пръв път в кариерата си ще играе на полуфинал в шампионат от Големия шлем.

Макар успеха на Тиафо да пристигна в три сета, мачът бе извънредно оспорван и равносилен. В първите два сета се играеше гейм за гейм, без да бъдат направени никакви пробиви от двамата играчи. Американецът обаче съумя и в двата случая да завоюва много безапелационно в двата тайбрека, надлежно със 7:3 и 7:0 и поведе с 2:0 при сетовете.Третият сет също вървеше гийм за гейм, само че тук най-сетне се стигна до пробив и той още веднъж бе в интерес на Тиафо, който поведе 4:3 в седмия гейм и до края просто печелеше подаванията си, с цел да затвори сета и мача с 6:4 в своя изгода.

Така Тиафо доближи до 1/2-финалната фаза на шампионата, където чака спечелилия от последната четвъртфинална двойка сред Карлос Алкарас и Яник Синер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР