Франсис, чийто 87-ми рожден ден е по-късно този месец, също

...
Франсис, чийто 87-ми рожден ден е по-късно този месец, също
Коментари Харесай

Папа Франциск казва, че се справя по-добре, но отново пропуска да се появи на прозореца си към площад Свети Петър

Франсис, чийто 87-ми рожден ден е по-късно този месец, също сподели, че следи отдалеко работата на конференцията на Организация на обединените нации за климата в Дубай. Папата трябваше да отиде на конференцията COP28 в петък, с цел да приказва пред събранието.

По време на първото си появяване в параклиса на 26 ноември той настоя, че ще направи пътуването макар заболяването си. Вместо това той го анулира след нареждането на лекарите си и остана във Ватикана, където получава антибиотици интравенозно.

„ Скъпи братя и сестри, добър ден. Освен това през днешния ден няма да мога да прочета всичко. Подобрявам се, само че гласът към момента не е задоволителен, с цел да прочета всичко, сподели Франсис. След това той подаде микрофона на духовник, който прочете готови бележки, в това число за края на примирието във войната сред Израел и Хамас.

„ Болезнено е, че примирието беше нарушено “, сподели Франциск в реплики, прочетени от свещеника. „ Това значи гибел, заличаване и бедност “, сподели папата. Той прикани за освобождението на останалите зало...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР