Франс Тимерманс Върховенството на закона навсякъде в ЕС не е

...
Франс Тимерманс Върховенството на закона навсякъде в ЕС не е
Коментари Харесай

Тимерманс: Спазването на върховенството на закона в ЕС не е въпрос на избор


Франс Тимерманс

Върховенството на закона на всички места в Европейски Съюз не е по желание, съобщи във втоник пред Европейския парламент в Страсбург заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс.
Върховенството на правото не предстои на избор на основата на националния суверенитет. Това е главен въпрос за съществуването на Европейски Съюз, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Казвам това, като имам поради възходящата поддръжка за Европейски Съюз измежду европейските жители - във всички страни от Общността. Наблюдаваме това даже в страните, които от време на време имат държавни управления, оспорващи главните европейски полезности. Въпреки това от ден на ден европейци виждат в Европейски Съюз средството за постигането на решения, на фона на международните провокации, добави Тимерманс.

Под " господство на закона " Европейски Съюз схваща използването на законодателството еднообразно към всички.

Преди седмица еврокомисарят за бюджета Гюнтер Йотингер заяви, че Европейска комисия обмисля обвързването на спазването на върховенството на закона в страните от Европейски Съюз с обезпечаването на фондове от общностния бюджет. Той означи, че има два метода - за неспазване на върховенството на правото да следва лишаване на достъп до финансиране, или - назад - при мощно застъпено господство на закона да бъдат обезпечавани повече европейски средства за съответната страна. Решението по какъв начин ще подходи Европейска комисия ще стане известно след Великден.

Йотингер разясни, че върховенството на закона и независимостта на правосъдната власт имат основно значение за Европейски Съюз и за стопанската система.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР