Franklin Templeton привлече значително внимание на крипто пазара, като обяви

...
Franklin Templeton привлече значително внимание на крипто пазара, като обяви
Коментари Харесай

Още един инвестиционен гигант подаде заявление за Биткойн ETF

Franklin Templeton притегли доста внимание на крипто пазара, като разгласи проекта си да пусне спот Биткойн ETF. Тази известна компания, която ръководи активи на стойност близо $1.5 трилиона, разкри желанията си в неотдавнашно подадено заявление до Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC).

Въпреки че съответният тикър за този финансов артикул не е оголен, този ход носи основни последствия за крипто промишлеността.

Това решение заслужава да се означи, като се има поради предходното отвращение на Franklin Templeton да се впусне в крипто борсово търгуваните фондове (ETF). Стратегическият ход на компанията я изравнява с водачи в сектора като BlackRock и Fidelity, които също чакат евентуалното утвърждение от SEC на спот Биткойн ETF. Такъв финансов артикул би предложил на всеобщите вложители комфортен метод да включат Биткойн в диверсифицираните си портфейли.

Franklin Spot Bitcoin ETF, както е посочено в документите на SEC, има за цел да отразява представянето на цената на Биткойн. Този ангажимент е подсилен от физическа поддръжка от BTC, която ще бъде следена от Coinbase Custody Trust Company, настояща като настойник на фонда.

Въпреки че Franklin Templeton не разкри спомагателни детайлности отвън подадената информация, последствията от това развиване са огромни. Различни финансови субекти, в това число Ark Invest и 21Shares, също показаха интерес към спот ETF за Биткойн. Въпреки техните старания, Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища в предишното е била внимателна и е отхвърляла всички сходни оферти.

Изглежда обаче, че има смяна в настроенията. Grayscale неотдавна реализира победа против SEC в Апелативния съд на окръг Колумбия, като разкритикува причините на регулатора за предходните отводи.

Тези събития накараха специалистите да покачат вероятността за утвърждение на спот Биткойн ETF до 75% до края на 2023 година С одобрената известност на Franklin Templeton това ново начинание може да послужи като катализатор за всеобщото приемане на криптовалутите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР