Франк Лампард е уверен, че Пиер-Емерик Обамеянг може да помогне

...
Франк Лампард е уверен, че Пиер-Емерик Обамеянг може да помогне
Коментари Харесай

Лампард потвърди - реабилитира Обамеянг

Франк Лампард е убеден, че Пиер-Емерик Обамеянг може да помогне на Челси до края на сезона, откакто нападателят изигра едвам втория си мач от февруари насам при загубата от Брентфорд.

Проблемите на тима с отбелязването на попадения доближиха нови граници на " Стамфорд Бридж ", а провалянето с 0:2 в сряда удължи неприятната им серия до единствено един маркиран гол в последните седем дуела.

Обамеянг, който не попадаше в състава при някогашния управител Греъм Потър, се появи от аварийна пейка на полувремето и имаше видимо въздействие върху метода, по който Челси се опитваше да играе, придавайки качество на офанзивата. Но това не беше задоволително, с цел да попречи на Лампард да претърпи пета поредна загуба, откогато беше назначен за краткотраен управител.

Стартовият състав на Челси против Брентфорд е отбелязал единствено 10 гола във Висшата лига през този сезон, а общите 30 попадения в 32 мача значи, че единствено четири тима в елита имат по-малко от лондончани. За разлика от тях, застрашените от изпадане Лийдс и Лестър означиха надлежно 12 и 14 гола повече от " сините ".

Лампард, който не съумя да разчита на Обамеянг за четвъртфиналите на Шампионската лига против Реал Мадрид, откакто Потър го остави отвън състава за Европа, допусна, че може да има шансове с него за повече победи до края на акцията.

" Изпитвам голямо почитание към него като състезател. Той е отбелязал 300 или колкото и да са гола в кариерата си. Не съумя да изиграе в двата мача против Реал Мадрид, тъй като не беше в състава, само че влезе против Уулвс (при провалянето с 0:1) и изключително за номер 9 е значимо да бъдеш бърз и да играеш постоянно. Той сигурно има профил на номер 9. Нямаме подобен различен в тима ", сподели Лампард.

Челси завоюва седем пъти в лигата, откогато треньорът, спечелил Шампионската лига, Томас Тухел беше уволнен на 7 септември. Маурисио Почетино се чака да бъде назначен за непрекъснат правоприемник на Потър през идната седмица, с цел да се опита да възвърне равнището на клуба.

Лампард беше запитан дали се тормози за неговата известност.

" Поех работата, като знаех заплахата от това, което може да се случи, само че съм доста горделив, че управлявам този тим. Дойдох тук през 2019-а, когато имахме сложен миг преди този момент и имахме огромен триумф през първата ми година. Отидох в Евертън и имах задачата да останем в лигата - ние останахме. Хората по този начин или другояче ще ви възприемат по друг метод. В кратковременен проект не се тормозя. Искам да спечелвам мачове, това е ясно. Но разбирам проблемите и за какво евентуално не печелим мачове ", разяснява мениджърът на " сините ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР