Франческо Баная (Италия, Ducati Lenovo) спечели Гран при на Италия

...
Франческо Баная (Италия, Ducati Lenovo) спечели Гран при на Италия
Коментари Харесай

Баная триумфира в Гран При на Италия, Маркес десети в последния си старт

Франческо Баная (Италия, Ducati Lenovo) завоюва Гран при на Италия в клас MotoGP от международния шампионат по мотоциклетизъм на писта, а Марк Маркес (Испания, Repsol Honda Team) приключи на десето място евентуално в последното си публично съревнование за календарната година.

Изненадващият победител от квалификацията Фабио Ди Джанантонио (Италия, Gresini Racing) взе холшота на старта, само че бързо стартира да губи места. Първо пред него в завой 4 мина Лука Марини (Италия, Mooney VR46), а по-късно и Марко Бецеки (Италия, Mooney VR46). Последният даже оглави класирането с изпреварване против съотборника си на правата в края на обиколка номер 1.

Бецеки остана отпред в идващите осем обиколки, до момента в който зад водещото дуо си пробиваха път Баная и първенецът от предходната година Фабио Куартараро (Франция, Monster Energy Yamaha). Двамата се изкачиха до второ и трето място в границите на три обиколки, а при започване на шестата Баная нападна и изпревари французина в завой номер 1.

Баная разчиташе на мощта на Дукати на правата и направи ново изпреварване в първия шикан в деветата обиколка, в която оглави класирането и задържа лидерската позиция до края. Той бързо напредна със секунда на Бецеки, който пък в последна сметка отстъпи място на Куартараро и в следствие на Алейш Еспаргаро (Испания, Aprilia Racing) и Йоан Зарко (Франция, Prima Pramac Racing).

Баная приключи първи с 0.635 секунди пред Куартараро, а Еспаргаро довърши подиума с съвсем две секунди пасив. Маркес пък финишира на десето място в последното си съревнование преди нова интервенция на дясната ръка, която счупи през 2020. Той по всяка възможност няма да кара до края на сезона.

Куартараро остана отпред на класирането с второто място в Муджело. Той е с актив от 122 точки, Еспаргаро е втори със 114, а Енеа Бастианини (Италия, Gresini Racing) остана с 94 след злополука в 13-ата обиколка. Баная е четвърти с 81 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР