Фрагментираният политически спектър на България може да доведе до висящ

...
Фрагментираният политически спектър на България може да доведе до висящ
Коментари Харесай

Bloomberg: Липсата на редовен кабинет в България може да възпрепятства присъединяването към еврозоната

„ Фрагментираният политически набор на България може да докара до провесен парламент, без задоволително мощна партия, която да оглави ново държавно управление. Това евентуално би удължило продължаващата към този момент години рецесия, която забави достъпа на балканската страна до фондовете на Европейски Съюз за възобновяване и попречва напъните ѝ да се причисли към еврозоната през идната година “.

Това написа Bloomberg в своя обява, която оповестява, че у нас претендентът за министър-председател на „ Продължаваме промяната “ е получил втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление от президента Румен Радев.

„ Президентът на България даде късмет на някогашна ръководеща партия да сътвори ново държавно управление и да изведе страната от политическа рецесия, която може да докара до пети избори в границите на две години “, споделя се още в обявата.

„ Президентът Румен Радев разпореди на Николай Денков, професор по химия, номиниран от партия „ Продължаваме промяната “, да води съдружните договаряния.

Денков ще разполага със седмица, с цел да откри поддръжка от болшинството за сформиране на кабинет. Но защото множеството други партии отхвърлят да поддържат „ Продължаваме с смяната “, чието държавно управление беше свалено от съдружните си сътрудници предишното лято единствено шест месеца след началото на мандата му, възможностите са дребни “, се споделя в обявата.

„ Ако Денков не успее да събере болшинство, Радев ще избере трета партия по собствен избор, която да се опита да образува ръководеща коалиция, а в случай че това не успее, президентът ще бъде заставен да насрочи предварителни избори за пролетта “, написа още медията.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР