Foxconn освободи от работа около 50 000 души от своя

...
Foxconn освободи от работа около 50 000 души от своя
Коментари Харесай

Поради слабите продажби на iPhone, Foxconn по-рано съкрати 50 хиляди души

Foxconn освободи от работа към 50 000 души от своя максимален цех за сглобяване на смарт телефоните iPhone в Китай. Това напълно не е извънредно, с изключение, че съкращението бе осъществено по-рано от плануваното.

Търсенето на iPhone е сезонно и заводите, в които се сглобяват айфоните, наемат служащи за интервала от август до януари. Днес уеб изданието Nikkei заяви, че през този сезон Foxconn е почнал да редуцира хората още през месец ноември предходната година .

Абсолютно същата е обстановката в завода на Pegatron, който е вторият по величина за производството на iPhone. Мениджмънтът на предприятието е почнал да приключва трудовите контракти на наетите да сглобяват айфони хора също през месец ноември 2018 година.

Според показаните данни на Nikkei, даже и неголемите снабдители на Apple редуцират щата. Някои от тях непосредствено уволняват служащите, а други ги пускат в неплатен отпуск. Според тази информация, неназован снабдител на Apple в Шънджън е пуснал в нескончаем насилствен отпуск 4000 души, който ще продължи до месец март. С настъпването на пролетта компанията ще реши дали да ги редуцира или не.

За първото тримесечие на 2019 година Apple понижава производството на iPhone с 10%. Но при започване на месец януари генералният шеф на компанията съобщи, че iPhone XR е най-продаваният iPhone след месец октомври 2018 година. Но това изявление не оказа помощ – продажбите не престават да понижават.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР