Foxconn обяви планове за изграждане на заводи в САЩ и

...
Foxconn обяви планове за изграждане на заводи в САЩ и
Коментари Харесай

ИТ гигант се заема с производство на електромобили

Foxconn разгласи проекти за създаване на фабрики в Съединени американски щати и Тайланд

Бизнесът с електрически автомобили изкушава и огромния ИТ производител Foxconn
(снимка: CC0 Public Domain)

Тайванската компания Foxconn, най-големият производител на електроника по контракт, става все по-сериозна в упоритостите си да навлезе и на пазара на електрически транспортни средства.

На среща с вложители управлението на компанията съобщи, че възнамерява да построи заводи за електрически автомобили в Съединени американски щати и Тайланд през 2022 година В момента Foxconn води договаряния за вероятни местоположения за фабрики и в Европа, заяви ръководителят на компанията Лиу Янг-Уей, представен от.

ИТ колосът има намерение да стартира всеобщо произвеждане на още през идната година. Фабриката в Тайланд ще бъде част от взаимното дружество на Foxconn с петролно-газовия конгломерат PTT.
още по тематиката
Двете компании работят върху платформа за произвеждане на електрически автомобили и съставни елементи. Foxconn възнамерява да създава до 200 000 електрическия автомобил в тайландския си цех всяка година, разкри Лиу Янг-Уей.

В американското си дружество Foxconn ще създава транспортни средства за клиенти – електромобилни марки като да вземем за пример Fisker. Компаниите подписаха контракт през май, напомнят пазарните наблюдаващи.

Foxconn възнамерява да стартира производството на електрически автомобили Fisker до края на 2023 година Двете компании ще влагат взаимно в автомобила Project Pear и ще споделят приходите от него.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР