Foxconn и PTT ще правят завод за електромобили за 1,04

...
Коментари Харесай

Foxconn в тандем с PTT, ще правят електромобили


Foxconn и PTT ще вършат цех за електрически автомобили за 1,04 милиарда $ (снимка: CC0 Public Domain)

Тайландската капиталова организация утвърди основаването на взаимно дружество сред тайванската Foxconn и тайландската PTT. Новото сдружение ще създава акумулаторни електрически транспортни средства (АЕПС. Съвместното дружество е на стойност 36,1 милиарда бата, което прави 1,04 милиарда $.

Проектът „ Horizon Plus “ е едно от няколкото капиталови приложения на обща стойност 209,5 милиарда бата за производството и инфраструктурата, които бяха утвърдени в понеделник, се споделя в изказване на Борда вложенията (BOI). „ Проектът за взаимно дружество ще поддържа вложенията в промишлеността за електрически автомобили и ще надгради политиката, която планува то да стане индустриален център за електрически автомобили в Югоизточна Азия “, сподели ръководителят на BOI Дуанджай Асавачинтачит.

BOI също по този начин утвърди по-силни тласъци за вложения в производството на акумулатори за електрически автомобили – както за съществуващи, по този начин и за нови планове, в това число 90% понижение на вносните мита върху първични материали и съществени материали за пет години, ако продукцията се продава на вътрешния пазар.

Съвсем неотдавна тайванският производител сподели, че възнамерява да построи фабрика в Малайзия, където да създава чипове за електрическите транспортни средства. Малайзийският сътрудник на Foxconn, Dagang NeXchange, съобщи в документи до фондовата борса Бурса Малайзия, че е подписал меморандум за съгласие с Big Innovation Holdings, дъщерно сдружение на Foxconn, за основаване на взаимно дружество в страната. Според известия в медиите, двете организации ще строят фабрика за полупроводници за електрически транспортни средства.

Съвместното дружество ще построи индустриален цех, профилиран в „ зрелите технологии “ за изработка на чипове по 28-нанометров и 40-нанометров развой.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР