Фоторепортер от бургаска медия е бил ритан в бедрото и

...
Фоторепортер от бургаска медия е бил ритан в бедрото и
Коментари Харесай

Бой над журналист в изгорял ресторант

Фоторепортер от бургаска медия е бил ритан в бедрото и слабините, тъй като е снимал вредите от пожара в ресторант „ Кралско село” (бившия „ Бургаски вечери”) в Морската градина. Това твърди самият той пред органите на реда. Инцидентът е станал към 13:20 ч., оповестява flagman.bg.

В известие до медиите от пресцентъра на ОДМВР-Бургас прецизират какво се е случило: Колегата влиза в полезрението на няколко мъже, до момента в който извършва служебните си отговорности. Те поискали да престане да снима, след което единият от тях - 36-годишният П.Б. му нанесъл удари с крайник в дясната горна половина на бедрото и в слабините, до момента в който го заплашвал. Мъжете се пробвали да издърпат фотоапарата от ръцете на пострадалия, само че не съумели.

Своевременно отзовалите на сигнала за случая полицейски чиновници от Първо районно управление (на МВР) - Бургас задържали П.Б. за период от 24 часа. В момента се открива самоличността и на останалите участници в случая, като следва и задържането им. По случая е формирано досъдебно произвеждане за безчинство.

Пострадалият е фоторепортерът Борислав Пенков от в. "Черноморски фар ".

"Как се осмелява този човек? Не би следвало проблемите да се вземат решение по подобен първичен метод. Можеха просто да кажат на сътрудника, че това е частна благосъстоятелност и да го помолят да напусне. Но очевидно в тези среди са привикнали по този начин. За страдание, това е втори случай, при който хора от крими контингента се отнасят по този начин с сътрудника. Агресията в Бургас идва малко допълнително ", сподели основният редактор на "Черноморски фар " Силивия Шатърова.

Според информация на Флгаман.бг задържаният е Петър Биберов, който се е намирал на мястото след пожара в ресторанта. Той е помагал на наемателя Георги Йорданов, дружно с още трима души. Според очевидци на случката сред Биберов и Пенков физически конфликт е нямало. Пенков прекрачил загражденията и влезнал вътре в ресторанта, изпълнявайки служебните си отговорности - да снима вредите.

"Лошото беше, че снима и нас, а ние не желаехме в този тип и толкоз изнервени да попадаме в медиите. Биберов в действителност се афектира, тъй като неведнъж го помоли да изтрие пред него фотосите, които самият той попада в кадър. Не сме видели обаче той да му протяга ръка физически ", сподели един от приятелите на Биберов.

Бившият ресторант "Бургаски вечери " отвори порти като "Кралско село " в четвъртък вечерта и единствено за 3 дни съумя да се трансформира в паметна механа за бургазлии. В нощта против неделя личният състав си тръгнал 4 ч., пожарът избухва в 04:30 ч. Категорично става въпрос за късо съединяване - откъм електрическата част на хладилника. На камерите ясно се вижда, че искрата потегля от там. Щетите са за към 5000 лева

Наш екип още веднъж отиде на мястото след информацията, че е бил измъчван фоторепортер на в. "Черноморски фар ". От там упорстват да дават на Министерство на вътрешните работи видеозапис от разправията сред Биберов и Пенков, от който можело да се види, че няма физически конфликт.

Междувременно в редакцията на Флагман.бг се обади предприемачът Георги Йорданов - един от най-известните ресторантьори на Бургас, наемател и притежател на цяла верига кръчми на Северния плаж, Морската градина и в центъра на града. До този миг беше известно, че Йорданов държи чартърен пространствата на общинската компания Благоустройствени градежи в Морската градина до монумент "Пушкин ", под наименованието "Бургаски вечери ".

"Нямам нищо общо с Кралско село - питайте Димитър Вергиев, който има дълготраен контракт за наем за тези пространства с управлението на БКС ", сподели Йорданов.

Доц. Димитър Вергиев е някогашният регионален началник на групировката СИК. От 2008 година той е академични учител в София.

Това е следващият случай, в който фоторепортерът Борислав Пенков попада в сходна обстановка. В гилдията са известни и други случаи, в които е предизвиквал експанзията на лица, нежелаещи да бъдат снимани. Най-брутален обаче бе екшънът от 2014 година пред Съдебната палата в Бургас, когато упрекнатият за кражба на телефон паметен представител на ъндърграунда Симеон Стоянчов - Малката Рижа го ритна в главата и счупи фотоапарата му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР