Фотопленер Морски труженици“ ще бъде открит на 18 декември (неделя),

...
Фотопленер Морски труженици“ ще бъде открит на 18 декември (неделя),
Коментари Харесай

КТК „Ченгене скеле“ представя фотоизложба за живота на рибарите

Фотопленер „ Морски труженици “ ще бъде открит на 18 декември (неделя), от 11.30 ч., в многофункционалната зала на културно-туристически комплекс „ Ченгене скеле “.

Организатори на събитието са фотоклуб „ Осмо изкуство “ и туристическа организация „ Стил травел “, която е измежду съоснователите на клуба.

Уникалните фрагменти, подредени в галерия до морския бряг, ще разкрият живота на риболовците в рибарското населено място Ченгене Скеле край Бургас.

„ В рамките на няколко дни ще имаме опция да проследим тяхното всекидневие, въпреки и за малко ще се опитаме да заживеем с техните болки и наслади и да ги пресъздадем посредством средствата на фотографията. Рибарите са страхотни хора, сърдечни, с доста истории за шерване. Пленерът е „ римейк “ на различен подобен от 2011 година Надяваме се и този да разсъни интереса на поданици и посетители на Бургас “, споделят уредниците.

Към екипа на фотопленера се причислява и фотографът Иван Миладинов, който прояви импровизиран интерес към тематиката. Амбицията на „ Осмо изкуство “ е това събитие да се трансформира в традиция, тъй като животът на риболовците постоянно вълнува. Фотоклубът е учреден преди 10 години и се радва на деен живот.

Изложбата в комплекс „ Ченгене скеле “ ще включва над 40 фрагмента и ще може да бъде прегледана до края на годината. Тя се открива в навечерието на Никулден по остарял жанр, който риболовците означават на 19 декември. След Бургас фотопленерът ще може да бъде прегледан от жителите на Севлиево.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР