Фотографията безспорно е умение да уловиш момента и има някои

...
Фотографията безспорно е умение да уловиш момента и има някои
Коментари Харесай

Снимката на седмицата: Кит поглъща морски лъв

Фотографията несъмнено е умеене да уловиш момента и има някои случаи, при които това се получава толкоз съвършено, че създателят на съответната фотография се снабдява с интернационална известност. Такъв е казусът от тази седмица с Чейс Декър - мъж на 27 години, който съумява да снима фотокадър с гърбат кит, който е изплувал над морските талази с отворена уста и " гълтам " морски лъв (вид огромен тюлен). 

Подобен случай е сниман за първи път, отбелязва BBC News. Това събитие в природата и сред животните не е било снимано, макар че има доста туристически експедиции за наблюдаване на китове по света. 

Чейс Декър в фотограф на дивата природа и морски биолог. Той е снимал фотографията, до момента в който е бил на лодка за наблюдаване на китове в морските води на залива Мотерей в Калифорния на 22-ри юли. " Не беше огромна група животни, единствено три гърбати кита и към 200 морски лъва ", описа той пред Би Би Си Радио 1. 

" Наблюдавали сме до 100 кита с 3000 морски лъва, тъй че това явление може да стане в действителност бясно ", продължава Декър. 

Китовете се хранели с пасажи от аншоа на водната повърхнина, когато се появил един от тях и сграбчил с челюсти нещо " малко по-голямо " - морския лъв. 

" Гледахме по какъв начин се хранят дълго време и по-късно в последна сметка " събитието " - както аз го назовавам: събитие един път в живота - се случи, и към момента не мога да допускам “, споделя Чейс. " Имах по-малко от секунда, до момента в който китът идваше, с цел да схвана в действителност, че морският лъв е от горната страна на кита, преди да заснема продължението на събитието (а точно, поглъщането). 

Чейс е съумял да фотографира даже уплашеното лице на тюлена. Той обаче е " повече от 100% убеден ", че морският лъв е отплувал в напълно положително здраве, малко откакто се озовава в устата на кита.

Гърбатите китове нямат зъби, а единствено плочи с козина в устата си. Това са хранещи филтри, четините филтрират храната от вода - както и от по-големи неща като морски лъвове, инцидентно попаднали там. 

Обикновено на един гърбат кит ще отнеме по-малко от 5 секунди, с цел да се нахрани, споделя Чейс, само че в този случай животното е потънало по-бавно, за над 15 секунди и е било с отворена уста през тези 15 секунди, с което е дало на морския лъв задоволително време да изплува и да се отдалечи.

" Китът в действителност по този начин и не си затвори челюстите към морския лъв, с цел да не навреди на лъва. Така че вторият е бил доста изплашен, сигурен съм, само че не е потърпевш ", продължава описа си младият фотограф. 

Ето по какъв начин наподобява фотографията: 

Picture perfect: Rare moment captured of humpback whale almost swallowing sea lion https://t.co/L9mtzT044epic.twitter.com/ATzsB9128k

— KMBC (@kmbc) 27 юли 2019 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР