Фотографии на недохранен кон разчувстваха столичани, научи Sofia24.bg. На кадрите

...
Фотографии на недохранен кон разчувстваха столичани, научи Sofia24.bg. На кадрите
Коментари Харесай

Ужас в София! Недохранен кон рови по кофите за храна

Фотографии на гладуващ кон разчувстваха столичани, научи Sofia24.bg. На фрагментите се вижда, че животното търси храна в контейнерите за боклуци в квартал " Западен парк ". Много постоянно в последните седмици в столицата виждаме коне, които тичат по улиците и по нищо не проличава да имат стопани.

Ето част от мненията на потребителите на обществената мрежа Facebook:

- Нищо ново за квартала.

- Горкият.

- Държавата в няколко фрагмента.

- Горкият кон. Ребрата му се броят. Никое живо създание не заслужава да рови по кофите, с цел да не почине от апетит. Абсолютна безнаказаност от " стопаните "!

Проблем със свободно движещи се коне имат и в регион " Студентски ". Там пък тим кончета тича по улиците на квартал " Дървеница ". От районната администрация започнаха процедура за наложително изземване на стадото свободно движещи се коне, които редовно тормозят жителите на квартала и основават предпоставки за пътнотранспортни катастрофи на бул. " Андрей Ляпчев “ и околните улици в региона.

" Въпреки множеството формирани актове, налаганите санкции и опитите на администрацията, обществеността и медиите да повлияят на притежателя на тези животни, не ни остава различен избор с изключение на да стартираме процедура за наложително изземване на конете “, сподели кметът регион " Студентски “ – Петко Горанов.

" На животните би трябвало да им бъде обезпечена подобаваща среда за живот, която е безвредна за тях и за жителите “, добави още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР