Фотографът не иска да бъдат забравени аборигенските племена. Той прави

...
Фотографът не иска да бъдат забравени аборигенските племена. Той прави
Коментари Харесай

Преди да умрат: Маорите

Фотографът не желае да бъдат забравени аборигенските племена. Той прави серия от портрети в план, който назовава " Преди да умрат ", като пътува по целия свят с цел да срещне и увековечи: Етиопия, Индонезия, Кения, Монголия, Индия, Сибир и Непал. Един от албумите, който ще покажем по-долу е уловил хора присъщи за Нова Зеландия - маорите.

" Нова Зеландия не е просто на ръба на света. Това място е на ръба на времето. ", написа в уеб страницата си създателя. На път към землището на могъщите маори са нужни към 24 часа от всяка точка на Европа, повече от 14 часа от западния бряг на Америка и даже от относително околните места като Хонг Конг дистанцията е на 12 часа полет.
Дългата и завладяваща история за произхода на маорите може да се наблюдава обратно до 13-ти век, от митичната им родината Hawaiki, източна Полинезия. Поради епохи на изолираност, те обособили общество с особено изкуството, обособен език и неповторима митология: " Моят език е моето събуждане, моя език е прозорец към душата ми. "
Традиционната просвета на маорите включва изкуство, танци, митове, канибализъм и алегорични татуировки. Въпреки идването на европейските заселници през 18-ти век и дълбокото влияние върху племенния метод на живот, доста аспекти на обичайното общество са оживели в 21-ви век.

 1

 2

 3

 4

 5

 6

 7

 8

 9

 10

 11

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР