фото: ФейсбукОЩЕ ПО ТЕМАТАСрещи на високо равнище проведе Бойко Борисов

...
фото: ФейсбукОЩЕ ПО ТЕМАТАСрещи на високо равнище проведе Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов обсъжда Брекзит и миграцията с европейските лидери, заяви готовност за незабавно влизане в Шенген

фото: Facebook

ОЩЕ Пожарна охрана ТЕМАТА

Срещи на високо ниво организира Бойко Борисов в Залцбург. Основна тематика от досегашните му диалози е миграцията и готовността на страната ни да бъде призната в Шенген.

Премиерът е в Австрия за среща на върха на държавните ръководители на страните от Европейския съюз.



" По време на работната вечеря, давана от австрийския канцлер Себастиан Курц, и неофициалния съвет на следващия ден с водачите на Европейски Съюз обсъждаме настоящите въпроси за Brexit, миграцията и сигурността ", изясни в страницата си във Facebook Бойко Борисов по отношение на естеството на срещата и по какъв начин протича досега, като прикрепи и фотоси от вечерята, на която се вижда, че е имал непосредствен контакт освен с домакина Себастиан Курц, а и с канцлера на Германия Ангела Меркел и премиера на Англия Тереза Мей.

Преди това министър-председателят е провел двустранни срещи с ръководителя на Републиканската партия във Франция Лоран Воке и с ръководителя на Народната партия в Испания Пабло Касадо.

" Обсъдихме миграционната рецесия, която визира изключително страните с външни граници на Европейски Съюз. Отново подчертах, че България се оправя сполучливо с опазването на границата на Съюза и готовността ни неотложно да бъдем признати в Шенген, откакто отговаряме на всички критерии ", написа министър председателят в обществената мрежа.









Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР