Фосили от загадъчна змия със задни крайници бяха открити в

...
Фосили от загадъчна змия със задни крайници бяха открити в
Коментари Харесай

Фосили от библейска змия с крака открити в Патагония

Фосили от загадъчна змия със задни крака бяха открити в Патагония, заяви в. " Мирър ". Учени от университета Маймонидес в Буенос Айрес се натъкнали на череп на змия, за която считат, че е живяла през кредата, преди към 100 милиона години.

Освен задни крака, тя имала и ябълчна кост - присъща специфичност, която е изчезнала у днешните змии.

" Находката поддържа визията, че предците на днешните змии са имали огромни тела и усти ", съобщи ръководителят на проучването Фернандо Гарберолио.

Резултатите от проучването разкриват също, че ранните змии са съхранили задните си крака за дълъг интервал преди появяването на днешните им посестрими.

Специалистите са употребявали микрокомпютърна томография, с цел да изследват черепа. Новият тип змии бе кръстен на библейската змия с крайници Нахаш и получи названието Najash rionegrina.

Учените се надяват, че находката ще способства да се направи реорганизация на ранните стадии от еволюцията на змиите. " Изследването революционизира познанията ни за ябълчната кост у змиите и другите от тях влечуги ", означи специалистът по биология Майкъл Колдуел от университета на Алберта в Канада.

Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Сайънс адвансис ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР