Форум за театрални представления от младежи на тема Превенция на

...
Форум за театрални представления от младежи на тема Превенция на
Коментари Харесай

Ямболски младежи се включиха във форум на тема „Превенция на различни форми на зависимости“ в Чепеларе

Форум за театрални представления от младежи на тематика „ Превенция на разнообразни форми на зависимости “ се организира в хотел „ Борика “ – град Чепеларе.

Община Ямбол беше показана от доброволци на Общинския съвет по наркотични субстанции и Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетни и малолетни, които оцениха събитието като изобретателна форма за превантивно деяние и влияние върху подрастващото потомство, демонстрирано посредством арт техники.

Във форума участваха младежи и девойки от Перник, Дупница, Кърджали, Златоград, Гоце Делчев и други общини.

Форумът беше проведен по план „ Аз, вместо ти ”, финансиран от Министерството на младежта и спорта, Национална стратегия за осъществяване на юношески действия по член 10а от закона за хазарта за 2022 година и се извършва от специалисти на спектакъл „ Цвете “.

Емоционалното влияние, което театралното изкуство оказва на феновете, предизвика у тях емпатия към жертвата на показаната обстановка и те влизат в нейната роля, с цел да предложат смяна в държанието ѝ, която да позволи казуса. Форум театърът дава на феновете изключителната опция в безвредна среда да ревизират успеваемостта на предлаганата от тях тактика. Действията на зрителя-актьор провокират реакция от страна на останалите герои и провеждащия интервенцията фен, понася последствията от своите дейности. Доказано е, че няма по-ефективен и дългогодишен резултат от този, получен посредством прекарване.

Влизайки в ролята на жертвата, даже със съзнанието, че са единствено участници в театрална игра, младежите изпитват огромната безизходност на опитите за изплъзване от клопката на дрогата. Осъзнават нуждата от битка за недопускане на нови жертви в него.

Участниците в плана имаха опция да поддържат връзка с връстници и да се срещнат с нови хора, което им се отрази доста добре след дългата изолираност поради пандемията от КОВИД-19. Те получиха късмет за смяна на еднообразното всекидневие, да останат надалеч от родителския надзор, да намират опция за самоизява и самодоказване, да се приближат до природата.

От особена значимост беше основаването на условия за подкрепяне на придобиването на познания и умения, нужни за образуването на положително отношение към водене на здравословен метод на живот и отбягване на рисково държание. Те са нужна база за реализиране на обществената акомодация и създаване на асертивно държание у младежите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР