Форум за Креативен туризъм: Творчеството е пътят!“ ще се проведе

...
Форум за Креативен туризъм: Творчеството е пътят!“ ще се проведе
Коментари Харесай

Габрово е домакин на Форум за Креативен туризъм

Форум за Креативен туризъм: „ Творчеството е пътят! “ ще се организира в Габрово на 2 март. Форумът е част от програмата на информативен тур Creative Bulgaria, който Община Габрово провежда в партньорство с Общините София, Троян, Велико Търново, Пловдив и Министерство на туризма. По време на тура туроператори, публицисти и блогъри от 11 страни, работещи в региона на изобретателните форми на туризъм, ще се срещнат с опциите на показаните градове.

По време на форума ще бъдат наранени тематиките за развиването на капацитета на изобретателните дестинации, упованията на туроператорите и туристите, сполучливото им показване на пазара, обогатяване и ръководство, разкриване и потребление на новаторското в тях. Ще се показват и положителни практики.

 kt

Креативтият туризъм е една от най-динамичните и разрастващите се форми на резистентен туризъм в международен мащаб, която свързва локалните обичайни запаси и креативния капацитет на локалното население с новите упования на туристите. На напред във времето в туристическата промишленост от ден на ден стои прекарването. Новите пътешественици желаят да опознаят като допрян, преживеят, създадат, научат, усетят и вкусят. Различни форми на арт резиденции, образование в занаяти, танци, посещаване на заводи, дестилерии, кулинарни курсове, работилници, прекарвания измежду розите в България, в оризовите полета в Тайланд или пък измежду френската лавандула… всичко това през днешния ден се приема като висок клас туризъм, който предизвика нашата креативност и дестинациите се одобряват на сетивно и прочувствено равнище.

Креативният туризъм е скъп за локалната стопанска система, защото главен фактор за развиването му е присъединяване на локалното население, а Община Габрово целеустремено работи върху развиването му, самопризнание за което е и присъединението на града ни към мрежата на Творческите градове на ЮНЕСКО.

Лектори във форума са хора с дълготраен опит в сферата. Сред тях са Каролин Курет – създател и шеф на Световната асоциация за Креативен туризъм, Александра Тоуза – шеф на Испанската асоциация за промишлен туризъм и на платформата „ I’m a local “, Нераша Уонгмаса – президент на Тайландската асоциация за екологичен и авантюристичен туризъм, Майкъл Блек – създател и шеф на Международната мрежа за туризъм и бизнес „ New Destinations “. За опциите за изобретателен туризъм в Етнографски музей навън „ Етър “ ще приказва доцент лекар Светла Димитрова, шеф на ЕМО Етър, а тематиката „ Креативност и комизъм “ е поверена на шефа на Музей „ Дом на хумора и сатирата “ Маргарита Доровска.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР