Формулата за определяне на сметките за парно беше отменена от

...
Формулата за определяне на сметките за парно беше отменена от
Коментари Харесай

ВАС отмени формулата за сметките за парно

Формулата за установяване на сметките за парно беше анулирана от съда. Тричленен състав на Върховния административен съд разгласи за оскъдни текстове от Методиката за дялово систематизиране на топлинната сила в здания - етажна благосъстоятелност, както и от Наредба №16-334 за топлоснабдяването, оповестиха от пресцентъра на Върховен административен съд.

Делото против формулата за установяване на сметките за парно беше формирано през 2017 година от трима жители. Решението на съда може да бъде обжалвано пред петчленен състав на Върховен административен съд. Досегашните сметки за парно обаче са годни, разясниха адвокати. А с цел да има нови сметки би трябвало да се одобри нова разпоредба, или решението на Върховен административен съд да бъде обжалвано.

Мотивът за оповестяване за оскъдни на текстове от Наредбата №16-334 от 6 април 2007 година за топлоснабдяването е, че са издадени от незапознат орган, в тази ситуация - от зам.-министъра на стопанската система и енергетиката, наредил и обнародването е в " Държавен вестник ". Според висшите магистрати макар съществуването на експлицитна заповед за заменяне на министъра, зам.-министърът не е способен да издава подзаконови нормативни актове, защото законът категорично планува нормотворческата активност да се прави от министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР