Формула 1 ще има 22 състезания следващия сезон, потвърди календарът,

...
Формула 1 ще има 22 състезания следващия сезон, потвърди календарът,
Коментари Харесай

22 състезания в календара на Формула 1 през 2020

Формула 1 ще има 22 надпревари идващия сезон, удостовери календарът, оповестен публично от Liberty Media.

Кампанията ще стартира с обичайното Гран При на Австралия на 15 март и ще финишира в Абу Даби на 29 ноември. „ От момента, в който станахме част от спорта през 2017, говорихме за развиването на нови дестинации, с цел да разтеглим визията за Формула 1 и в същото време, да консолидираме наличието си в Европа – обичайният дом на спорта “, съобщи изпълнителният шеф на Формула 1 Чейс Кери. „ Това е значимо за нашия спорт и удостоверява нашата дълготрайна тактика “.

Увеличаването на календара до 22 надпревари бе предстоящо от мнозина, като се изясниха и бъдещето на Гран При-тата в Испания, Мексико и Англия. Самите тимове в най-престижната автомобилна конкуренция към този момент дадоха своето единодушие за увеличение на календара. Сезонът ще включва седем случая със надпревари в поредни уикенди. Както се очакваше, Гран При на Германия, част от тазгодишния календар с 21 надпревари, няма да бъде част от този следващата година. Виетнам ще одобри за първи път съревнование от Формула 1 по улиците на столицата Ханой на 5 април, до момента в който Гран При на Холандия ще се завърне в календара след 35-годишно неявяване със съревнование в Цандвоорт на 3 май.

Гран При на Азербайджан, провело се в края на април тази година, ще бъде преместено за 7 юни, до момента в който Гран При на Испания, чието наличие в календара бе доказано във вторник, ще се организира на 10 май. Сделка за обезпечаване бъдещето на Гран При на Италия сега се завърши, стана ясно още от изказването. Състезанието в Монца е дом на най-популярния тим във Формула 1 – Ферари, и локалните уредници и управляващи желаят то да остане в календара. Драфтът на календара ще бъде изпратен до Международната автомобилна федерация (FIA) на 4 октомври, където ще получи своето дефинитивно утвърждение. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР