Формула 1 пренаписа едно от правилата си, за да гарантира,

...
Формула 1 пренаписа едно от правилата си, за да гарантира,
Коментари Харесай

Формула 1 промени правило за разпределение на точките

Формула 1 пренаписа едно от разпоредбите си, с цел да подсигурява, че за съкратени надпревари ще бъдат присъждани сведен брой точки откакто Макс Ферстапен от „ Ред Бул “ завоюва втората си купа при объркващи условия през предишния октомври, оповестява организация „ Ройтерс “. 

Комисия, включваща представители на десетте тима във Формула 1 и ФИА, както и притежателите на комерсиалните права, заседава в Лондон в дните преди старта на новия сезон в Бахрейн. В изказването по-късно бе дефинирана смяната - „ гарантиране, че при по-кратки надпревари ще се разпределят сведен брой точки, даже в случай че не приключват с преустановяване. “

Сред решенията бе и това за облекчение на разпоредбите при радиосъобщенията от и към водачите когато и да е в хода на надпреварите. Приета бе и смяна при губите за мокро време, а по време на съвещанието бе реализирано и съглашение за поправяне на ограничаването за разноски, което ще разреши на тимовете на похарчат спомагателни 1.2 милиона, отвън базата от 135 милиона в отражение на разширения календар от 23 надпревари.

Президентът на ФИА Мохамед Бен Сулайем не участва на съвещанието.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР