Формула 1 отдаде почит към Шумахер навръх 50-ия му рожден

...
Формула 1 отдаде почит към Шумахер навръх 50-ия му рожден
Коментари Харесай

Формула 1 отдаде почит към Шумахер навръх 50-ия му рожден ден

Формула 1 отдаде респект към Шумахер точно на 50-ия му рожден ден
Ферари разгласява прочувствено изказване в обществените мрежи, с което означи 50-ия рожден ден на Михаел Шумахер, който е в кома от пет години, откакто пострада при ски случай. Германецът, който е рекордьор по трофеи от Формула 1 със седем и има 91 етапни победи, завоюва пет поредни трофеи с италианския отбор в интервала 2000-2004. Ферари също по този начин завоюваха и шест трофеи при конструкторите с Шумахер в екипа.

,,Нашият първенец навършва 50 години през днешния ден. Всички сме с теб, Михаел “, споделиха в своя Туитър Скудерия Ферари.,,Присъединяваме се към цялото семейство на Формула 1 към пожеланията за цветущ 50-и рожден ден на Михаел Шумахер “, написаха в своя Туитър и от Формула 1. Музеят на Ферари в Маранело, Северна Италия, ще посвети специфична галерия на Шумахер, отпразнувайки по този метод юбилея на най-успешния играч във Формула 1.

Мерцедес също отдаде заслуженото към германеца, определяйки го като,,един от бащите “ на техните скорошни триумфи. Шумахер се завърна през 2010 за тригодишен престой в Мерцедес, преди да бъде сменен от Люис Хамилтън. Британецът победи за пети път с купата във Формула 1 през миналия сезон и за четвърти със,,сребърните кончета “.,,Михаел е един от бащите на триумфа ни през последните пет години “, съобщи босът на Мерцедес Тото Волф.,,Няма различен играч като него и големият му опит оказа помощ в развиването на отбора “.

Хамилтън е най-близко до върха на Шумахер от настоящите водачи. Британецът е на две международни трофеи и на 18 етапни победи от върховите достижения на германеца.,,Влиянието на Михаел за развиването на Формула 1 е голямо “, добави Волф.,,Той не просто сложи връх, който към момента не е усъвършенстван, само че и оформи и промени образа на спорта вечно “, приключи шефът на Мерцедес.

Медицинското положение на Шумахер е защитавано в дълбока загадка, откакто германецът пострада при ски случай във Френските Алпи през декември 2013 година. Семейството му разгласява във Facebook изказване във връзка 50-ия му рожден ден.,,Може да сте сигурни, че той е в най-хубавите ръце и вършим всичко допустимо, с цел да му помогнем “, се споделя в него. Дъщерята на Шумахер Джина също разгласява малко известие в своя Инстаграм профил.,,Честит рожден ден на най-хубавия татко “, като известието бе съпроводено и от три фотоси. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР