Формула 1 има своя нов-стар шампион! За шести път в

...
Формула 1 има своя нов-стар шампион! За шести път в
Коментари Харесай

Какво не достига на Хамилтън за да бъде Шумахер?

Формула 1 има своя нов-стар първенец! За шести път в своята кариера британецът Люис Хамилтън победи в един от най-атрактивните спортове в света.

Пилотът на " Мерцедес " завоюва купата, откакто стана втори на Гран при на Съединени американски щати. Прибавените точки му бяха задоволителни да се настани несмущаван на първата позиция при водачите за 2019 година
Предсрочно: Хамилтън още веднъж е международен първенец във Формула 1 Шеста купа за английския водач
Всеки един подобен успех провокира съпоставения. При това с именития Михаел Шумахер. Германският водач, който към момента се възвръща от случая през 2013 година, когато падна по време на ски почивка и удари главата си, продължава да е хегемон в няколко ранглисти, макар че не се е състезавал от 2012 година

Но Хамилтън дебне и към този момент е единствено на крачка от трона му, който се състои от 7 шампионски трофеи.

Шумахер е първенец през 1994, 1995, 2001, 2002, 2003, 2004 година Хамилтън победи през 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 година. Резултатът е 7:6, само че мачът не е завършил.

Снимка: Getty Images

Британецът има действителният късмет да се подреди до именития си предходник, в случай че завоюва единствено още една купа до края на кариерата си. И тъкмо в това се е прицелил съвсем 35-годишния водач.

Всъщност с купата си за 2019 година той изпреварва в тази ранглиста аржентинеца Хуан Мануел Фанджо. Той се състезаваше до 1958 година и има 5 трофеи.

През сезона досега Хамилтън реализира 10 победи в надпревари (престоят още два старта в Бразилия и Абу Даби). Така той към този момент има 83 триумфа и единствено на 8 победи от водача в тази ранглиста Шумахер - с 91.

Снимка: Getty Images

Германецът има един връх, който ще бъде сложен за възстановяване - за най-вече най-бързи обиколки. Шуми е с впечатляващите 77, до момента в който британецът има единствено 46.

В конкуренцията за най-вече поу позишъни (първи места при квалификациите) Хамилтън към този момент си " свърши работата " и е едноличен водач с 87 против единствено 68 за германеца.

Снимка: Reuters

" Когато бях на 6 или 7 татко ми ми сподели в никакъв случай да не се предавам. Това е мотото в фамилията ми. Чувствам се във форма и нямам самообладание да пристигна идващото съревнование! ", бяха първите думи на британеца откакто научи, че е първенец за трета поредна година.

Именно с този дух Хамилтън ще преследва върховете на Шумахер, а за какво не и оттатък!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР