Формула 1 e сред спортните състезания с най-много фенове и

...
Формула 1 e сред спортните състезания с най-много фенове и
Коментари Харесай

Нов прецедент във Формула 1

Формула 1 e измежду спортните надпревари с най-вече почитатели и най-големи финансови запаси, които се влагат. Затова и всеки желае да се добере до опцията да се състезава с най-хубавите. Но малко на брой я получават.
 Mercedes, Формула 1, напълно черните болиди и за какво трансформират цвета им
Защо Mercedes сменя цвета на болидите за Формула 1

Ясна позиция

Досега във Формула 1 в никакъв случай не е имало китайски играч . Но това напълно скоро ще се промени. От сезон 2022 година 22-годишният Гуан Джоу ще стане част от отбора на Alfa Romeo , оповестиха от там тази седмица.

Джоу има подписан контракт и към този момент е съотборник на Валтери Ботас. А първият му старт ще бъде на Гран При на Бахрейн на 20 март. С него той ще отвори нова глава за Китай в моторните спортове.

BREAKING: Guanyu Zhou will race for Alfa Romeo in 2022, becoming China's first full-time driver
— Formula 1 (@F1)
22-годишният водач знае каква отговорност пада на плещите му и какъв брой огромни са очакваниятa към него, по тази причина и ще направи всичко по силите си да ги оправдае. Той има години стаж във Формула 2, както и като тестов водач на Alpine, предава CNBC.

Сезон 2022 ще бъдe забавен освен поради присъединяване на първия китайски водач, само че и поради новите правила и новите болиди, които ще създадат премиерата си напълно скоро.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР