Формирование от Сухопътните войски на САЩ ще се предислоцира за

...
Формирование от Сухопътните войски на САЩ ще се предислоцира за
Коментари Харесай

150 американски пехотинци с бронетранспортьори Страйкър идват за съвместно учение в Ново село

Формирование от Сухопътните войски на Съединени американски щати ще се предислоцира за присъединяване в взаимната българо-американска подготовка на образователен полигон " Ново село ", оповестиха от Министерство на защитата

Автомобилна техника и персонален състав от Сухопътните войски на Съединени американски щати в Европа ще преминат на 22 и 24 февруари по националната пътна инфраструктура от Румъния до образователен полигон Ново село . Те ще бъдат ескортирани от екипи на работа " Военна полиция ".

Предислокацията на до 150 американски военнослужещи и на бойна и спомагателна техника е по отношение на присъединяване им в взаимната българо-американска подготовка " Joint Training ". В нея вземат участие сили и средства от Министерството на защитата, структурите на директно послушание на министъра на защитата и Българската войска.

Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат.

Притигането на военното американско формирования у нас бе предизвестено предходната седмица от американския министър на защитата Лойд Остин и българския му сътрудник Стефан Янев.

Лойд Остин разгласи, че Съединени американски щати ще изпрати в България рота с бронетранспортьори " Страйкър " като част от укрепването на отбраната по Източния фланг на НАТО.

" Искам да благодаря на България, която преди малко се съгласи да стане хазаин на група " Страйкър " за учения. Войските ще заминат от Германия в околните дни и ще оказват помощ да подсигуряваме готовността и способността за взаимно деяние с България като наш съдружник в НАТО ", споделя Остин по време на конференция след срещата на военните министри от НАТО в Брюксел.

На собствен ред Стефан Янев уточни, че особеностите на този контигент е, че той ще бъде от рота " Страйкър ", което звучи като ударна група, само че по този начин се споделя техниката, която употребяват и акцентира, че групата идва за обучение у нас по съглашение за партньорство и засилени тренировки със Съединени американски щати и въз основата на това съглашение действат и взаимните оборудване в " Ново село ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР