Формирането на мнозинства и диалогът в политиката са две съвсем

...
Формирането на мнозинства и диалогът в политиката са две съвсем
Коментари Харесай

Доц. Катя Михайлова: ПП са деца в политиката, незрели политици

Формирането на болшинства и разговорът в политиката са две напълно разнообразни неща. Това изясни пред БНР доцент Катя Михайлова, която е учител по социология в УНСС

„ Мнозинствата са по ползи. Диалогът е обвързван с полезности. Има разлика сред двете. Сега се работим на равнището на консенсус по обособени политики “.

Случващото се сега губене на време от страна на политическите партии тя дефинира като „ практическа проекция на политическата мъка “.

„ Тези, чиято отговорност е да ни съставляват, се пробват да разтягат политическото време. Всеки укрепва властта си на политическия терен. Не виждам края. Не знам по какъв начин ще се сформира държавно управление с тези ангажименти “, споделя социоложката.

Доц. Михайлова уточни, че Политическа партия са деца в политиката. „ Те са незрели политици. Личи си от метода, по който се пробват да вземат решение държавен въпрос от най-високо равнище, какъвто е съставянето на държавно управление “.

Тя вижда изхода от политическата рецесия в провеждането на избори „ до дупка “.

„ Задачата на българите е да разкараме тези безпомощници, които не могат да създадат държавно управление толкоз дълго време. Това става, като ги изтощим с избори “.

Доцент Михайлова е на мнение, че Румен Радев би трябвало да уточни политическия си език.

Тя дефинира митинга, който проведоха ръководещите от последния постоянен парламент против опозицията, като „ нещо занимателно, което през последните 30 години не се беше случвало “.

„ Това е знак за беззащитност. Не мога да се оправя с проблемите, имайки цялата власт, по тази причина си провеждам митинг. Това също и демагогското предпочитание да се покажем равни с тези, които ни избират “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР