Формирането на имунен отговор след ваксинация срещу коронавируса при всеки

...
Формирането на имунен отговор след ваксинация срещу коронавируса при всеки
Коментари Харесай

Учен: Производството на антитела след ваксинация е индивидуално

Формирането на имунен отговор след имунизация против ковид при всеки човек може да бъде самостоятелно и да зависи от разнообразни фактори. Въпреки това външни фактори като стрес, неприятно хранене или замърсяване на околната среда могат да повлияят на производството на. Това сподели пред съветски ведии Анна Баранова, доктор по функционална диагностика и терапевт в „ Медскан ”-Москва, съобщи БГНЕС.

" Производството на антитела след имунизация е имунен развой, чиято успеваемост може да бъде отслабена от разнообразни фактори, главните от които са минали или сегашни инфекции, хронични болести, стрес, недохранване, неприятна околна среда и други Имунните процеси са доста самостоятелни и образуването на имунен отговор ще бъде друго за всеки, тъй че след имунизацията виждаме друго количество антитела, създадени при другите хора “, сподели специалистът.
 Доц. Снежина Михайлова: Абсолютно несъмнено е, че съществуването на антитела потвърждава прекарана зараза Доц. Снежина Михайлова: Абсолютно несъмнено е, че съществуването на антитела потвърждава прекарана зараза
" Няма към момента научни данни за равнище на защита на антителата. Това, което обаче е безусловно несъмнено е, че съществуването на антитела доказв...

В допълнение, съществуването на витаминен недостиг може да докара до общо понижаване на имунитета и също по този начин до известна степен да отслаби имунния отговор към имунизацията. „ Но тогава, даже в случай че заболяването се развие, ще бъде по-лесно за имунитета на имунизирания да се оправи с инфекцията. Формирането на каквото и да е равнище на имунитет след имунизация ще тренира тялото за ефикасен отговор при среща с инфекцията, т.е. сезонният недостиг на витамини не може да бъде противопоказание за имунизация “, сподели още Баранова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР